KRK RP8 trzeszczy - serwis?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
edneysis
KRK RP8 trzeszczy - serwis?

Post autor: edneysis » wtorek 11 paź 2011, 13:19

Witam!!
Moje monitory przez 4 miesiace nie byly uzywane, kiedy odpalilem je po jakims czasie uslyszalem ze jeden z nich zaczyna trzeszczec przy nizszym basie, najbardziej zauwazalne staje sie w granicach 75hz, mam wrazenie jakby cos drzalo w membranie ,probowalem ja dociskac z przodu ale raczej bez skutku, rozkrecilem monitor , zeby zobaczyc czy cos jest zauwazalne na pierwszy rzut oka , lecz nic nie przynioslo skutku. I teraz zwracam sie do was o pomoc , czy ktos mial tez taki przypadek? gdzie najlepiej oddac monitor do serwisu ewentualnie? dodam ze monitory nie sa juz objete gwarancja;/

pozdrawiam edneysis

Zbynia

Re: KRK RP8 trzeszczy - serwis?

Post autor: Zbynia » środa 12 paź 2011, 18:34

Czy jak wykręciłes głosniki to też trzeszczały?

Podłącz inny głosnik basowy i sprawdź na nim - wykluczysz w ten sposób uszkodzenie głośnika i będziesz mógł się zająć wzmacniaczem.

Jak kondensatory?

Awatar użytkownika
edneysis

Post autor: edneysis » środa 12 paź 2011, 20:06

kondensatory wszystkie wygladaja dorze , drugiego glosnika nie mam zeby podlaczyc dlatego nie wiem czy lepiej nie bedzie poprotu oddac do serwisu, co sadzisz Zbynia?

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 12 paź 2011, 20:36

...kondensatory wszystkie wygladaja dorze , drugiego glosnika nie mam zeby podlaczyc dlatego nie wiem czy lepiej nie bedzie poprotu oddac do serwisu, co sadzisz Zbynia?...

Masz wiedzę, doświadczenie i zaplecze do serwisowania takiego sprzętu?
Bo jeśli nie, to po kiego zbója tu śmiecisz? Oddaj monitory do serwisu i nie zwracaj tu więcej głowizn bez sensu.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 13 paź 2011, 00:31

Nie ale mogę (jak i kolega) nakreślić przyczynę?Jeśli sprzet jest na gwarancji to wiadomo głowy bym sobie nie zawracał...ale jesli po gwarancji?ile serwis weźmie za wymiane głosnika?albo czegos we wzmacniaczu?

Spokojnie preceli

ps.Jak mozesz pomóż koledze od Eventów - był ostatnio temat :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 13 paź 2011, 00:33

Zapomniałem dokończyć - przeciez drugi głosnik masz w drugim odsłuchu :) - podobnie jak wzmacniacz :)

Oczywiście zamieniałes miejscami odsłuchy itp :)?

ODPOWIEDZ