Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Yayaya
Konserwacja skóry w słuchawkach
autor: Yayaya » sobota 24 wrz 2011, 11:25
Cześć,
Mam słuchawki Beyerdynamic DT 150. Nie używałem ich od ładnych paru miesięcy i tak sobie leżały na stojaku. Zauważyłem, że skóra w tych słuchawkach uległa "degradacji". Zaczęła się kleić, świecić i jakby marszczyć. Uzywanie słuchawek przez to stało się mało komfortowe - kleją się do głowy.
Czy mogę tę skórę jakoś odratować? Potraktować jakimś środkiem? Czy może np trzebaby ją wymienić? Wtopą by było, żeby słuchawki stały się nieużyteczne z tak dziwnego powodu :/
-
Data - Posty:133
...
Cześć,
Mam słuchawki Beyerdynamic DT 150. Nie używałem ich od ładnych paru miesięcy i tak sobie leżały na stojaku. Zauważyłem, że skóra w tych słuchawkach uległa "degradacji". Zaczęła się kleić, świecić i jakby marszczyć. Uzywanie słuchawek przez to stało się mało komfortowe - kleją się do głowy.
Czy mogę tę skórę jakoś odratować? Potraktować jakimś środkiem? Czy może np trzebaby ją wymienić? Wtopą by było, żeby słuchawki stały się nieużyteczne z tak dziwnego powodu :/...
-
Data - Posty:133
Mpzesz spróbować środkami do pieleegnacji skóry Gliptone - ja uzywam do tapicerki w aucie i jest to rewelacja. Ale taniej bedzie chyba kupic nowe nauszniki....
-
Yayaya
autor: Yayaya » poniedziałek 26 wrz 2011, 12:25
...Mpzesz spróbować środkami do pieleegnacji skóry Gliptone - ja uzywam do tapicerki w aucie i jest to rewelacja. Ale taniej bedzie chyba kupic nowe nauszniki.......
Dzięki za wskazówkę. Na forum sporo ludzi narzeka na te nauszniki i chyba jednak wymienię na nowe. :| W Mega Music mają je za 92 PLN.
-
JM
autor: JM » poniedziałek 26 wrz 2011, 16:04
Ja też narzekłem na nauszniki różnych zresztą słuchawek. Są nietrwałe, szybko się wycierają - może to wina mojego twardego zarostu, może intenstwnej, nocnej eksploatacji lub innej fizjologii ... Konserwacja niewiele daje, a wymiana sporo kosztuje. Sporządziłem więc sobie ściągane "osłonki" na nauszniki, które wykroiłem z bardzo miękkiej skóry. Po problemie.
-
Andys52 - Posty:37
autor: Andys52 » wtorek 27 wrz 2011, 17:32
...Ja też narzekłem na nauszniki różnych zresztą słuchawek. Są nietrwałe, szybko się wycierają - może to wina mojego twardego zarostu, może intenstwnej, nocnej eksploatacji lub innej fizjologii ... Konserwacja niewiele daje, a wymiana sporo kosztuje. Sporządziłem więc sobie ściągane "osłonki" na nauszniki, które wykroiłem z bardzo miękkiej skóry. Po problemie....
To najlepszy pomysł!
Tylko skąd wziąśc takiego kuśnierza? Lub może raczej rękawicznika?
-
Andyeis - Posty:108
autor: Andyeis » środa 28 wrz 2011, 00:31
...
...Ja też narzekłem na nauszniki różnych zresztą słuchawek. Są nietrwałe, szybko się wycierają - może to wina mojego twardego zarostu, może intenstwnej, nocnej eksploatacji lub innej fizjologii ... Konserwacja niewiele daje, a wymiana sporo kosztuje. Sporządziłem więc sobie ściągane "osłonki" na nauszniki, które wykroiłem z bardzo miękkiej skóry. Po problemie....
To najlepszy pomysł!
Tylko skąd wziąśc takiego kuśnierza? Lub może raczej rękawicznika?...
Jeśli o jest prawdziwa skóra to zawsze można ugotować zupę albo naucho w chrzanie
-
Yayaya
autor: Yayaya » piątek 30 wrz 2011, 08:33
patent z wymianą skóry na własną brzmi mega. Tylko faktycznie trzeba wiedzieć, gdzie to zrobić

-
Andys52 - Posty:37
autor: Andys52 » piątek 30 wrz 2011, 17:22
...patent z wymianą skóry na własną brzmi mega. Tylko faktycznie trzeba wiedzieć, gdzie to zrobić
...
No właśnie o to pytałem !
Sam tego nie zrobię...
-
Yayaya
autor: Yayaya » czwartek 06 paź 2011, 16:19
tak się zastanawiam... może np trzymanie słuchawek w ... lodówce wydłuży żywotność nauszników? :p (a co, paragony tam się powinno trzymać! :p)