Witam.
W trakcie ogladania filmu "Hakerzy", podczas scen z komputerem, komputer wydawal super dzwiek robota. Czy ktokolwiek wie, czego uzyto do tego efektu ? Ten sam efekt uslyszalem na poczatku utworu zespolu ATB "Live Energy". Prosze pomozcie, google nic nie zdzialalo.
Pozdrawiam
Efekt robota z filmu "Hakerzy" lub ATB Live Energy
Komponuje: ambient, electro, goa i intrumentalna muzyke.
Re: Efekt robota z filmu "Hakerzy" lub ATB Live Energy
POTRZEBNY CI BEDZIE VOCODER NAJLEPIEJ SPRZETOWY
najlepszym sposobem jest eksperyment
Po co nasladowac innych i robic kawalek a'la ATB
Zrob kawalek a'la Ty zaloze sie ze efekt bedzie duzo lepszy
a Ty bedziesz bardziej zadowolony.
Jezeli nie masz kasy to podaj jaka karte muzyczna posiadasz
juz na SB livie mozna uzyskac ciekawego robota moduluja ring modulator z flangerem lub chorusem (oryginalny dzwiej na 0%).
Jest tez duzo wtyczek programowych za free ale ich jakosc nie zawsze jest zadowalajaca np z Analog X - say it
Zycze weny
Pozdrowionka
najlepszym sposobem jest eksperyment
Po co nasladowac innych i robic kawalek a'la ATB
Zrob kawalek a'la Ty zaloze sie ze efekt bedzie duzo lepszy
a Ty bedziesz bardziej zadowolony.
Jezeli nie masz kasy to podaj jaka karte muzyczna posiadasz
juz na SB livie mozna uzyskac ciekawego robota moduluja ring modulator z flangerem lub chorusem (oryginalny dzwiej na 0%).
Jest tez duzo wtyczek programowych za free ale ich jakosc nie zawsze jest zadowalajaca np z Analog X - say it
Zycze weny
Pozdrowionka
Muzykuje od 3 roku zycia - zrobilem z trojkolowego rowerka - PERKUSJE!!! Potem rosyjska gitara, polska, szkola muzyczna i koncertowka made in Spain. Nagle pojawia sie w sklepach New Beat Trancemissiom i zaczyna przygoda z komputerem...
Czyli jesli uzywam wokodera, to odrazu nasladuje Krafwerk i ATB ? Pozatym skoro polecasz wtyczki typu AnalogX SayIt oznacza, ze jeszcze nie wiesz o jaki efekt mi chodzi. Jesli chodzi o eksperyment to przeprowadzalem eksperymenty z wtyczkami: Emagic Evoc20,
AKAI DC vocoder, Arboretum Ionizer, NI Vocator oraz z programami: Cylonix Vocoder i SayIT, niestety ten bardzo specyficzny efekt nie udalo mi sie uzyskac i mysle ze ten glos zostal wygenerowany za posrednictwem jakiegos "kosmicznego" syntezatora mowy lub wokodera i teraz tylko poszukuje nazwy modelu sprzetu ktorego uzyto w polskim filmie "Hakerzy" jak i w utworze ATB "Live at Trance Energy". Gdzie moge uzyskac jakiekolwiek info? Nawet nie moge sie doszukac na google maila do producetow filmu "Hakerzy". Pozdrawiam.
AKAI DC vocoder, Arboretum Ionizer, NI Vocator oraz z programami: Cylonix Vocoder i SayIT, niestety ten bardzo specyficzny efekt nie udalo mi sie uzyskac i mysle ze ten glos zostal wygenerowany za posrednictwem jakiegos "kosmicznego" syntezatora mowy lub wokodera i teraz tylko poszukuje nazwy modelu sprzetu ktorego uzyto w polskim filmie "Hakerzy" jak i w utworze ATB "Live at Trance Energy". Gdzie moge uzyskac jakiekolwiek info? Nawet nie moge sie doszukac na google maila do producetow filmu "Hakerzy". Pozdrawiam.
Pomimo duzego zainteresowania tematem, nie doczekalem sie konkretnej odpowiedzi. Czy jest ktos, kto moze mi jednak jej udzielic?
- stereophonic
- Kontakt:
...Pomimo duzego zainteresowania tematem, nie doczekalem sie konkretnej odpowiedzi. Czy jest ktos, kto moze mi jednak jej udzielic?...
To sa zapewne sample , gdzies mam cala płyte z samplami tego typu .....
[addsig]
To sa zapewne sample , gdzies mam cala płyte z samplami tego typu .....
[addsig]
Pozdrawiam Stereophonic
...Pomimo duzego zainteresowania tematem, nie doczekalem sie konkretnej odpowiedzi. Czy jest ktos, kto moze mi jednak jej udzielic?...
widocznie nikt nie ogląda filmów typu "hakerzy" i nie słucha muzyki typu ATB...
widocznie nikt nie ogląda filmów typu "hakerzy" i nie słucha muzyki typu ATB...
Witam, ja również nie oglądałem filmu hakerzy i nie słyszałem ATB energy ale z tego co napisałeś wynika że użyto syntezatora mowy. Polecam polski program Lektor, oto link do strony producenta http://lektorpro.webpark.pl
Witam, ja również nie oglądałem filmu hakerzy i nie słyszałem ATB energy ale z tego co napisałeś wynika że użyto syntezatora mowy. Polecam polski program Lektor, oto link do strony producenta http://lektorpro.webpark.pl