Wyślij swoje demo

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Akton
Re: Wyślij swoje demo

Post autor: Akton » sobota 18 wrz 2010, 07:55

...
...
No chyba, że odpowiada wam "preview" numeru...... 

Przecież to ma być demo/demonstracja czyli tak jakby preview :D
...

No nie do końca, w przypadku 10-minutowego utworu (który żeby się zmieścić w 7 MB musiałby mieć koszmarną jakość) preview miałby może 4-5 minut, chodzi o wyciszenia i przejścia do dalszych fragmentów numeru, co jednak też spacza finalny odbiór. W elektronice kluczowy jest cały numer, nie jumping po fragmentach.

Tylko że opublikowanie 10-minutowego utworu może nie przejść, tym bardziej, że wydawca zastrzega sobie prawo do skrócenia prezentacji. Przynajmniej tak było półtora roku temu.  Dlatego sensowniejszym jest przysyłanie utworów nieco krótszych, a nikt mnie nie przekona, że jakość jest wprost proporcjonalna do durata :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » sobota 18 wrz 2010, 19:41

No cóż, rozumiem, że mój jazzowy kawałek nie przypadł do gustu redakcji, skoro nie dostałem odpowiedzi. (Buenos Dies)

Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 21 wrz 2010, 09:27

...
No cóż, rozumiem, że mój jazzowy kawałek nie przypadł do gustu redakcji, skoro nie dostałem odpowiedzi. (Buenos Dies)
...

Jeśli na stronę trafiają ciekawsze projekty to nie wyobrażam sobie co musi się dziać w tych co czekają

drummer

Goddard

Post autor: Goddard » wtorek 16 sie 2011, 13:41

Czy ktoś się orientuje kiedy można się spodziewać online sierpniowych demowiczów?

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 16 sie 2011, 14:04

...Czy ktoś się orientuje kiedy można się spodziewać online sierpniowych demowiczów?...

Oj, się magazynu nie czyta. Nie ładnie W sierpniu nie zamieszczaliśmy prac demowiczów. Aby się o tym dowiedzieć wystarczyło po prostu tylko przeczytać w wolnej chwili sierpniowy spis treści.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

amis

Post autor: amis » czwartek 18 sie 2011, 08:47

...
...
...
No chyba, że odpowiada wam "preview" numeru...... 

Przecież to ma być demo/demonstracja czyli tak jakby preview :D
...

No nie do końca, w przypadku 10-minutowego utworu (który żeby się zmieścić w 7 MB musiałby mieć koszmarną jakość) preview miałby może 4-5 minut, chodzi o wyciszenia i przejścia do dalszych fragmentów numeru, co jednak też spacza finalny odbiór. W elektronice kluczowy jest cały numer, nie jumping po fragmentach.

Tylko że opublikowanie 10-minutowego utworu może nie przejść, tym bardziej, że wydawca zastrzega sobie prawo do skrócenia prezentacji. Przynajmniej tak było półtora roku temu.  Dlatego sensowniejszym jest przysyłanie utworów nieco krótszych, a nikt mnie nie przekona, że jakość jest wprost proporcjonalna do durata :)
...

nie chodzi o to, że długość gwarantuje jakość... ale w przypadku niektórych gatunków muzyki, utwory z definicji mają około 7 - 10 minut i pocięcie tego na kawałki i posklejanie zabija ideę, podobnie jak zaprezentowanie np. tylko środka, też nie przekaże dobrze utworu. 

www.psychologium.net

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » czwartek 18 sie 2011, 10:01

nie chodzi o to, że długość gwarantuje jakość... ale w przypadku niektórych gatunków muzyki, utwory z definicji mają około 7 - 10 minut i pocięcie tego na kawałki i posklejanie zabija ideę, podobnie jak zaprezentowanie np. tylko środka, też nie przekaże dobrze utworu. ...

Masz całkowitą rację, dlatego też ja np. wysyłam jedynie takie utwory, które mieszczą się (przynajmniej czasowo i jakościowo) w zakresie wymogów, jakie stawia EiS. Raz tylko dostąpiłem tego zaszczytu, że opublikowano mój utwór. Inne, które wysłałem w ostatnim okresie czasu, nie znalazły uznania, ale cóż... pracuję cały czas i może kiedyś ponownie się załapię :) Nie ma się co zniechęcać, trzeba robić swoje, czyli dokładnie to, co preferujemy i cały czs próbować różnych możliwości:) W końcu nasza osobista satysfakcja jest wartością najwyżsżą - nic tego nie zrekompensuje, ani pieniądze, ani nawet publikacja na łamach naszego miesięcznika.

Pozdrawiam - Andrzej

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
klops3000

Post autor: klops3000 » czwartek 25 sie 2011, 10:36

A ja mam pytanie przy okazji tematu , czy można wysyłać remixy tj. dokładniej rzecz ujmując produkcje z nie-swoim wokalem ?

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 25 sie 2011, 11:10

...A ja mam pytanie przy okazji tematu , czy można wysyłać remixy tj. dokładniej rzecz ujmując produkcje z nie-swoim wokalem ?...

Wysyłana do nas praca nie może mieć żadnego elementu do którego autor nie posiada praw.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » piątek 26 sie 2011, 01:35

......A ja mam pytanie przy okazji tematu , czy można wysyłać remixy tj. dokładniej rzecz ujmując produkcje z nie-swoim wokalem ?...

Wysyłana do nas praca nie może mieć żadnego elementu do którego autor nie posiada praw. ...

A jak to się tyczy licencji "Royalty-Free"?

Stay Psychedelic People!

ODPOWIEDZ