BOSS VE-20 - procesor efektów dla wokalistów

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
elekkk
Re: BOSS VE-20 - procesor efektów dla wokalistów

Post autor: elekkk » piątek 29 kwie 2011, 08:59

...Witam serdecznie.

Mam pytanie.
Czy ktoś z Państwa miał już do czynienia z tym ( BOSS VE-20 ) procesorem efektów pod wokal? Zależy mi przede wszystkim na reverb, deley i distortion.
W tej cenie można jeszcze dostać Digitech Vocal VX400 z wszystkim wyżej, dodatkowo z kompresorem (nie wiem czy zwracać tak bardzo na to uwagę?).
Efekt na scene pod cięższą muzykę, krzyk ze śpiewem, ale także pod home-rec. (z phantomu w obu bardzo się cieszę)

Nie wiem co wybrać. Jakie jest Wasze zdanie?

Dziękuję

...

Nie polecam. Wszystkie efekty są ok, poza moim zdaniem najważniejszym czyli kompresorem. Kompresor w tym efekcie to jakies nieporozumienie, a kompresor w wokalu ważny jest.

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » piątek 29 kwie 2011, 20:54

...A czy da się na VE-20 ustawić tak, aby na jednym przycisku były dwa różne efekty, a na drugim harmonizer?
Albo od biedy na jednym jeden efekt (np. pogłos), a na drugim drugim (np. megafon)?

Może znacie inne urządzenia, co da się w ten sposób ustawiać nogą podczas koncert?
Kwota do ok. 1200zł (za nowe - używek unikam). Widziałem TC voice live 1, ale to już zbyt duża kwota....

Nie da rady ale jaki masz problem?

Bo w tym efekcie tak możesz zaprogramować że pod nogą masz przełączanie efektów.

A także między trybami możesz się nogą przełączać przecież.

Dokładnie jak w Digitechu.

P.S. Co do Digitecha używam Vocal 300 chyba z 9 lat i polecam do większości rzeczy.

Acha, jest jeszcze Digitech Voice Live 2 (1200 zl) oraz seria TC-Helicon Create (poniżej 1000).

Więc wybór dla wokalistów duży. Zależy czego trzeba różne produkty mają swoje mocne strony.

Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

Awatar użytkownika
staszek909

Post autor: staszek909 » wtorek 10 maja 2011, 16:46

Faktycznie da się go konfigurować na wiele sposobów, i można poustawiać pedały na kilka sposobów.
Ale tego dowiedziałem się od Ciebie i z instrukcji - z filmów na youtube to nie wynikało...

Wstępnie mogę powiedzieć, że jakość pogłosów jest bardzo dobra. Harmonizer średni, ale muszę się z nim trochę pobawić. Ogólnie w tej cenie nic ciekawszego nie znalazłem.

ODPOWIEDZ