Kilka klawiatur - jak podłączyć przez MIDI?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
chips
Re: Kilka klawiatur - jak podłączyć przez MIDI?

Post autor: chips » sobota 06 mar 2010, 09:30

...
Cytat:
...W Twoim przypadku kluczową sprawa jest to, o jakiej workstation myślisz (zapomniałeś dopisać!) - czyli ile ma wejść/wyjść MIDI oraz jakie są jej możliwości w temacie krosowania sygnału MIDI....

KORG M3. Standardowy zestaw IN/OUT tj. MIDI IN, MIDI OUT, MIDI THRU. O co chodzi z tym krosowaniem?...

Dodałem schemat......

Awatar użytkownika
fragleswk

Re: Kilka klawiatur - jak podłączyć przez MIDI?

Post autor: fragleswk » niedziela 27 mar 2011, 01:21

Odświeżę temat:
Łączę swoje instrumenty (Kurzweil PC3, Korg N5, M-audio prokeys 88 i Roland JV 1010) właśnie przez Prodipe i używam go jako MIDI mergera. Gdy wszystko jest podpięte do kompa to hula znakomicie.Problem powstał gdy przeniosłem się na scenę - brak zasilania dla Prodipe-nie ma komputera. Postanowiłem wpiąć zasilacz USB (5V 500mA) ale wtedy zaczęły się zakłócenia w komunikatach midi (dziwne "zawieszone" dźwięki, nie te co trzeba banki itp.) Czy problem tkwi w zasilaczu?Może za małe napięcie albo natężenie.Dodam, że gdy używam Prodipe w trybie MERGER (gdy jest podpięty do kompa) komunikaty USB są nie aktywne, właściwie korzystam wtedy z USB tylko jako zasilania. W instrukcji cisza, to samo na stronie producenta. Może ktoś już zetknął się z tym problemem?
zasadniczo jestem muzykiem o resztę pytam fachowców :)

ODPOWIEDZ