Witam, próbowałem znaleźć porównanie ale może mi gdzieś umknęło... Chodzi o to, czy różnice są na tyle duże, że warto dokładać 3 tys. do wersji 2? Na allegro Ti można dostać za ok 4 tys, nowa Ti2 to 7tys więc sporo kasy (chodzi o wersję desktop). Będę wdzięczny za opinie.
Access Virus TI a TI2 - opinie
- Łukasz1985
Re: Access Virus TI a TI2 - opinie
...
Witam, próbowałem znaleźć porównanie ale może mi gdzieś umknęło... Chodzi o to, czy różnice są na tyle duże, że warto dokładać 3 tys. do wersji 2? Na allegro Ti można dostać za ok 4 tys, nowa Ti2 to 7tys więc sporo kasy (chodzi o wersję desktop). Będę wdzięczny za opinie....
Ten temat juz byl! Różni sie wygladem i moca obliczeniowa czyli mozesz uzyc wiecej instrumentow pozatym nie ma roznic.
[addsig]
Jak masz okazję to bierz TI I generacji a za pozostalą kase kup np Waldorfa. TI2 to czysty marketing - no chyba, ze rzeczywiscie pracujesz pod wielkim cisnieniem i slowo Wiecej Wiecej ma dla Ciebie kluczowe znaczenie. TI to juz sprawdzony klasyk. Jakbym mial 4tys tez bym kupil :)
- lunarbeats
mam takie pytanie. czym się różni Virus TI od Virus TI Polar?
...podepnę sie pod temat.
mam takie pytanie. czym się różni Virus TI od Virus TI Polar?...
Wyglądem i ilością klawiszy: polar ma 37, a ta druga wersja ma 61.
A wiem to z doświadczenia....Miałem virusa ti i kilka projektów które zrobiłem przyniosły mi więcej problemów niż satysfakcji.
W to miejsce mam nexusa hyper sonic2 halionsonic i komplete 7.Wypas taki że do końca życia mi wystarczy - a jestem młody. Zastanów się czy warto....
...A moja opinia jest taka że za taką kasę można kupić mnóstwo softu który jest dużo bardziej wygodny oraz wydajniejszy.A legendy typu " kultowy sound" to jest tylko taka gadka...
A wiem to z doświadczenia....Miałem virusa ti i kilka projektów które zrobiłem przyniosły mi więcej problemów niż satysfakcji.
W to miejsce mam nexusa hyper sonic2 halionsonic i komplete 7.Wypas taki że do końca życia mi wystarczy - a jestem młody. Zastanów się czy warto.......
A moja jest taka, że warto mieć i jedno, i drugie, bo soft i hard uzupełniają się doskonale.
Co do samego virusa to polecam wersję snow, sam ją mam i nie zamieniam na desktop.
Pozdrawiam
Robert
- mr-hammond
...A moja opinia jest taka że za taką kasę można kupić mnóstwo softu który jest dużo bardziej wygodny oraz wydajniejszy.A legendy typu " kultowy sound" to jest tylko taka gadka...
A Zastanów się czy warto.......
Głupia gadka kończy się wtedy kiedy grasz koncerty.
...
A Zastanów się czy warto.......
Głupia gadka kończy się wtedy kiedy grasz koncerty.
...
Zależy co kto lubi, ja od 2 lat gram na zywo uzywajac laptopa i klawiatury midi, roznych interfejsow, czasem nawet wbudowanej karty dzwiekowej z asio4all, nigdy nic sie nie zawiesilo czy przymulilo, jest wygodniej i wydajniej (niedlugo dochodzi ipad, jeszcze wygodniej!), access stoi w studiu bo za ciezki na trasy :)
Głupia gadka kończy się wtedy kiedy grasz koncerty....
To nie jest głupia gadka....
VIRUS TI też mi się zawiesił tylko że ja soft się zawiesi to wystarczy reset kompa lub w najgorszym wypadku format-to wszystko można zrobić samemu a VIRUS czasami kończy w serwisie i jeżeli nie jest na gwarancji to drogo zakosztuje.
A jak widać można i z softu korzystać na scenie i nie koniecznie z kompem.
Jest wiele hardware które z powodzeniem przyjmie vst jak np.receptor - Bardzo drogie rozwiązanie ale warto, lub tanie rozwiązanie roland coś wypuścił ale teraz nie mogę odszukać.