Witam
Jestem w posiadaniu klawiatury sterującej ELKA MK-88. Po podłaczeniu jej kablem MIDI-USB do komputera nie ma sygnału ze strony klawiatury, a jedynie komputera. Co ciekawsze- gdy podłączyłem inny kontroler MIDI wszystko było w porządku, a dodatkowo, przed zmianą systemu, oba kontrolery działały normalnie. Na innym komputerze problem z Elką był taki sam - brak sygnału z jej strony, mimo, że sama klawiatura jest sprawna i problem wygląda na taki, jakby był uszkodzony port MIDI. Na koniec dodam, że to także prawdopodobnie odpada, ponieważ używałem na jeszcze innym komputerze tego sprzętu podczas koncertu i wszystko grało bez najmniejszych problemów.
Powstaje więc pytanie - w czym leży problem? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, ponieważ chce sprzedać tę klawiaturę (jest dla mnie za duża), a problem wystąpił nagle i nie wiem jak to naprawić. Znajomy stwierdził, że to kwestia konfiguracji midi w klawiaturze (zmiana ustawień wyjścia midi), ale kompletnie nie wiem jak to skonfigurować. Posiadam PDF do tej klawiatury, ale niewiele mi to pomaga.