Witam.
Zamierzam w niedalekiej przyszłości kupić sobie (w końcu) profesjonalne monitory do mojego domowego "studia". Do tej pory wszystko co nagrywałem, robiłem na zwykłym wzmacniaczu podłączonym do karty M-Audio Audiophile 192, gdzie do wzmacniacza miałem podłączone kolumny głośnikowe. Zwykły sprzęt hi-fi. Do wzmacanicza miałem też podłączone słuchawki, z których często korzystam. Moje pytanie jest bardzo proste ale sam nie wiem jak to rozwiązac. Zamierzam kupić monitory aktywne i doszedłem do wniosku, że wzmacaniacz nie będzie już mi potrzebny ale nie wiem jak mógłbym korzystać ze słuchawek, bez których pracy sobie nie wyobrażam. Czy isteją jakieś "małe" wzmacanicze do słuchawek, który możnaby było podłączyć do karty do gniazda line, bo na karcie nie mam jakotakich wyjść słuchawkowych a jedynie line i monitor. Móglbym korzystać nadal z mojego wzmacniacza jedynie do samych słuchawek ale nie za bardzo mi to odpowiada (taka krowa do słuchawek). A może będę musiał zmienić kartę? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam