A co to za wytwórnia i jaki styl? I czemu do polskich, przeca tutaj większość to złodzeje i trzeba im płacić
Wydanie singla od ręki
A co to za wytwórnia i jaki styl? I czemu do polskich, przeca tutaj większość to złodzeje i trzeba im płacić
Re: Wydanie singla od ręki
...... a jak odpiszą to jechane :) no, jechane, mi odpisali "przenieś autorskie prawa majątkowe to wydamy"...
A co to za wytwórnia i jaki styl? I czemu do polskich, przeca tutaj większość to złodzeje i trzeba im płacić jak np mymusic......
Nivaya , jeżeli chodzi o tego "singla" to właśnie o to mi chodziło , myślałem że towarzystwo zrozumie no ale może i ja nie wyraziłem się dość jasno.
I także całkowicie zgadzam się z tekstem który zacytowałem , w muzyce klubowej jako takiej siedzę już naprawdę ładny kawałek czasu tyle że w międzyczasie zajmowałem się zupełnie innymi projektami , krótko mówiąc mam jako-takie znajomości na tej arenie jednak dopiero teraz postanowiłem potraktować zabawę z produkcją muzyki czysto klubowej bardziej na serio.
Tyle że właśnie nigdy nie chciałbym wydać niczego w polskim labelu zajmującym się tego typu muzyką bo nie jedno o nich wiem , np.znam osobiście człowieka który zajmuje się odsłuchiwaniem dem w chyba obecnie jednej z większych polskich wytwórni muzyki klubowej (nie podam jej nazwy) i powiem krótko... to jedna wielka komedia.
A co do mymusic to jeżeli ktoś posypie ładnie jagiełłą jest tam witany z otwartymi rękami - smutna prawda.
Krótko mówiąc - Polskie "firmy" absolutnie i kategorycznie odpadają.
-
Witam
troche odbiegne od tematu ale w takim razie Komu i jak wysyłać dema swoich produkcji chodzi oczywiscie o elektronike (trance) bo wytwórni jest masa może ktoś pomoże jakimis kontaktami? i soiwmi doświadeczniami:)
pozdrawiam
Krzysiek KCR
troche odbiegne od tematu ale w takim razie Komu i jak wysyłać dema swoich produkcji chodzi oczywiscie o elektronike (trance) bo wytwórni jest masa może ktoś pomoże jakimis kontaktami? i soiwmi doświadeczniami:)
pozdrawiam
Krzysiek KCR ...
No ja akurat jestem A&R w jednej polskiej wytwórni (netlabel), ale nazwy nie będe wymieniać. Czysto hobbystycznie pomagam kolegom. A co do komu i jak, jeśli nie ma się znajomości wynikających z doświadczenia i lat w biznesie, to pozostaje tyko mail DEMO, a KOMU to pozostaje wejśc na audiojelly, beatport, wpisać swoich ulubionych artystów i zobaczyć gdzie wydają. To wariant optymistyczny, natomiast taki bardziej prawdopodobny, posłuchać wielu kawałków podobnych do swoich jakoscią, techniką, stylem i wtedy wysłać tam gdzie oni wydają. Innego sposobu nie znam i nie widzę.
pozdrawiam
Nivaya