Dofinansowanie z UP do studia
...
mam tak samo tylko ze 5lat
wszelkie dotacje są na zasadzie refundacji, czyli kupujesz a potem zawracają np 60%
szanse rosną jeśli poprzez takie wsparcie zatrudniasz pracownika
Re: Dofinansowanie z UP do studia
...
mam tak samo tylko ze 5lat
wszelkie dotacje są na zasadzie refundacji, czyli kupujesz a potem zawracają np 60%
szanse rosną jeśli poprzez takie wsparcie zatrudniasz pracownika
...
Czyli korzystałeś już z takich dotacji? Jak wygląda papierkowa robota? Dużo tego jest?

40 tysięcy od tak łatwo się nie dostanie na tak mały projekt jak mój, cieżko raczej i to ryzyko jest wiec wole zadowolić się pewnymi 18 tysiącami

A co do zasad przyznawania proszę poczytać na stronie swojego UP

...Ja myślałem raczej nad "Adam Audio S1X" Do tego jakiś klawisz, oprogramowanie bo wiadomo wszystko na firmę musi być orginalne. Naj bardziej mnie przerażają narzędzia do masteringu wtyczki wevsa są kolosalnie drogie
40 tysięcy od tak łatwo się nie dostanie na tak mały projekt jak mój, cieżko raczej i to ryzyko jest wiec wole zadowolić się pewnymi 18 tysiącami
A co do zasad przyznawania proszę poczytać na stronie swojego UP ...
ew. żeby obejść kupno wtyczek i programu w ogóle nie uwzględnić ich w projekcie i np kupić mpc5000 jako zewnętrzny sq wtedy nikt do żadnych licencji się nie będzie miał prawa przyczepić, dobrze myśle ?
[addsig]
Czyli korzystałeś już z takich dotacji? Jak wygląda papierkowa robota? Dużo tego jest?...
Nie korzystałem, byłem bliski ;)
Za dużo tego było
poza tym inwestuje swoje w budowe domku, zobaczymy, moze jak bede wykonczał to na adaptacje coś przyznają
1/ Bezrobotny
2. Poierz wnioski z UP
3. Napisz DOBRY biznes plan ( musisz w nim jasno okreslić cele, możliwości zarobkowania w swoim miejscu zamieszkania czy też pracy z założeniem na następne 5 lat, przekonać pisemnie komisję, że plan i pomysł mają rację bytu, wykazać doświadczenie w branży, podać jaka jest konkurencja na rynku w twoim mieście...podać konkretne ceny usług, towarów, zakupów itp)
4. Złożyć wniosek do UP
Jeśli otrzymasz dotację ( to chyba teraz tak się nazywa) musisz zarejestrować działalność. Potem zrobić zakupy wg., biznesplanu - pamiętaj o dokumentach zakupu - możesz leciutko obejść przepisy kupująć towar na rynku wtórnym - wtedy korzystasz z umów kupna-sprzedaży płacąc 2% podatku w US - zawsze można kupić coś taniej od znajomych czy z internetu korzystając z "nagłej" okazji, nadwyżkę przeznaczyć na coś innego.
Będziesz sprawdzany przez kontrolera z UP - zbieraj i trzymaj dokumenty firmy.
Powodzenia.
...
1/ Bezrobotny
2. Poierz wnioski z UP
3. Napisz DOBRY biznes plan ( musisz w nim jasno okreslić cele, możliwości zarobkowania w swoim miejscu zamieszkania czy też pracy z założeniem na następne 5 lat, przekonać pisemnie komisję, że plan i pomysł mają rację bytu, wykazać doświadczenie w branży, podać jaka jest konkurencja na rynku w twoim mieście...podać konkretne ceny usług, towarów, zakupów itp)
4. Złożyć wniosek do UP
Jeśli otrzymasz dotację ( to chyba teraz tak się nazywa) musisz zarejestrować działalność. Potem zrobić zakupy wg., biznesplanu - pamiętaj o dokumentach zakupu - możesz leciutko obejść przepisy kupująć towar na rynku wtórnym - wtedy korzystasz z umów kupna-sprzedaży płacąc 2% podatku w US - zawsze można kupić coś taniej od znajomych czy z internetu korzystając z "nagłej" okazji, nadwyżkę przeznaczyć na coś innego.
Powodzenia....
Trzeba mieć jakieś wykształcenie kierunkowe jeśli staram się otworzyć np jakieś studio nagrań? Czy wystarczy doświadczenie w branży poparte umowami?
...
1/ Bezrobotny
2. Poierz wnioski z UP
4. Złożyć wniosek do UP
Powodzenia....
Czy umiejscowienie działalności może być w pomieszczeniach prywatnego mieszkania (czyt. mojego)?
...
...
1/ Bezrobotny
2. Poierz wnioski z UP
4. Złożyć wniosek do UP
Powodzenia....
Czy umiejscowienie działalności może być w pomieszczeniach prywatnego mieszkania (czyt. mojego)?
...
Może być nawet wynajmowane
Troche sie zagalopowaliscie:)
Wszystko zalezy od rodzaju dotacji, o ktory sie ubiegacie i UP. Jest kilka programow, z ktorych mozna skorzystac.
Poza tym zasady dla poszczegolnych UP sa w niektorych szczegolach rozne i na co innego patrzy komisja.