ADAM A7X

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Akton
Re: ADAM A7X

Post autor: Akton » środa 27 paź 2010, 18:08

, ale niech da to wam do myślenia.

Mnie dało  :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Kyle

Re: ADAM A7X

Post autor: Kyle » środa 27 paź 2010, 18:23

...
Mam A7X od kilku miesięcy. Nie będę się wypowiadał na temat tych defektów tonalnych związanych z bass-tunelami, choć ewidentnie słychać ze są, ale powiem Wam słowa człowieka który ma z nimi do czynienia (jeśli chodzi o handel w PL) od kuchni, a brzmiały one mniej więcej tak: "Seria A7X, to chyba najmniej dopracowane monitory Adama. Każdy jeden egzemplarz który słyszałem, ma taką wadę..."

Jeśli ktoś chce mieć równo brzmiące odsłuchy i bez "prukania", to niech zastanowi się nad Tannoy Presicion 6D - biją one A7X pod wieloma względami. Ja ich słuchałem w bezpośrednim porównaniu z A7X i jak ktoś chce kupić taniej A7X, to serdecznie zapraszam do działu ogłoszeń EiS. Niebawem zamieszczę tam swoją ofertę – to tak żarcikiem było, ale niech da to wam do myślenia. Zawsze byłem przekonany, że Adam to Adam, lecz po porównaniu Tannoy’a 6D z Adam A7X, przekonałem się że dzisiejsze Adasie, to krótko mówiąc, markowe buble....

Obawiam się braków basu w Tannoy Precision 6D ... a zarazem od jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie spróbować Tannoy Precision 8D. Element który mnie niepokoi w Tannoy to tylny bassreflex - nie wiem jaki efekt będzie u mnie. ... :/ ... a nie chcę kupować Focal Solo 6 Be bo są trochę drogie ... a wracając do Tannoy - głośnik koncentryczny jest stworzony do przestrzennego grania (miałem KEF Q1) ... pomimo że od jakiegoś czasu choruję na Focal'e to znalazłem opinie że Tannoy mają mimo wszystko bardziej przestrzenne granie niż Focal Solo 6 i Twin (!)

ODPOWIEDZ