Wyślij swoje demo

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
AkselPL
Wyślij swoje demo

Post autor: AkselPL » piątek 17 wrz 2010, 11:04

Witam

O co właściwie chodzi z tym "wyślij demo"? Wysłałem tam demo z miesiąc temu i żadnej odpowiedzi ?!

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Bartos

Re: Wyślij swoje demo

Post autor: Bartos » piątek 17 wrz 2010, 11:10

...
Witam

O co właściwie chodzi z tym "wyślij demo"? Wysłałem tam demo z miesiąc temu i żadnej odpowiedzi ?! ...

Ja wysłałem 3 miesiące temu i przestałem już liczyć na jakąkolwiek reakcje. Swoją drogą podejrzewam, że przyczyną zignorowania była informacja, że utwór zostanie wydany w polskim net-labelu co jakby powoduje, że plik chyba (?) nie jest już demem (?). Oczywiście w regulaminie nie doczytałem się takiego ograniczenia dlatego - mimo wszystko -  przesłałem..

Jest jeszcze możliwość, że utwór nie był dość słaby, aby go zbesztać, ani zbyt dobry, aby się nim zachwycać ;)

Redakcja

Post autor: Redakcja » piątek 17 wrz 2010, 11:37

...Jest jeszcze możliwość, że utwór nie był dość słaby, aby go zbesztać, ani zbyt dobry, aby się nim zachwycać ...

Każdego miesiąca przychodzi do nas ok. 30 utworów, a czasem i sporo więcej. Każdy jest słuchany i klasyfikowany. Jednocześnie prezentujemy tylko 6 wybranych utworów. Tak więc, siłą rzeczy, nie dla wszystkich starczy u nas miejsca . Prezentujemy tylko najciekawsze (naszym zdaniem).
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 17 wrz 2010, 13:53

Z tego, co pamiętam, od chwili wysłania dema czekałem na konkretną odpowiedź na pewno grubo ponad miesiąc, a pewnie i więcej, ale już dobrze nie pamiętam. Cierpliwości :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 17 wrz 2010, 13:53

Rozumiem że te osoby zostaną pinformowane mailem ?

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Redakcja

Post autor: Redakcja » piątek 17 wrz 2010, 14:02

...Rozumiem że te osoby zostaną pinformowane mailem ?...

Informujemy tylko te osoby, co do których zachodzi możliwość publikacji ich prac na łamach naszego magazynu.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Squna

Post autor: Squna » piątek 17 wrz 2010, 17:14

...Witam
O co właściwie chodzi z tym "wyślij demo"? Wysłałem tam demo z miesiąc temu i żadnej odpowiedzi ?!...

Ja czekam już 3 albo 4 miesiąc. Szczerze mówiąc straciłem już nadzieje, chociaż podpisałem jakiś świstek na prezentacje...czekam dalej ;) hehe

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » piątek 17 wrz 2010, 18:02

Ja natomiast zadam ponownie pytanie tego typu:

Czy można jeszcze wysyłać demo na płycie? Bo IMHO 7 MB zakrawa na gruuuuuuuubą przesadę. Co ja do tego wsadzę?

No chyba, że odpowiada wam "preview" numeru...
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 17 wrz 2010, 19:44

No chyba, że odpowiada wam "preview" numeru...... 

Przecież to ma być demo/demonstracja czyli tak jakby preview :D

[addsig]

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » piątek 17 wrz 2010, 22:20

...
No chyba, że odpowiada wam "preview" numeru...... 

Przecież to ma być demo/demonstracja czyli tak jakby preview :D
...

No nie do końca, w przypadku 10-minutowego utworu (który żeby się zmieścić w 7 MB musiałby mieć koszmarną jakość) preview miałby może 4-5 minut, chodzi o wyciszenia i przejścia do dalszych fragmentów numeru, co jednak też spacza finalny odbiór. W elektronice kluczowy jest cały numer, nie jumping po fragmentach.

Stay Psychedelic People!

ODPOWIEDZ