Problem z ESI JULI@
-
ktoś ma te kartę i wie jak ją skonfigurować do takich czynności ?
-
Re: Problem z ESI JULI@
ktoś ma te kartę i wie jak ją skonfigurować do takich czynności ?...
dziwna opcja sie zrobila, nagle zaczelo nagrywac chociaz nic nie zrobilem zainstalowalem tylko cubase'sx3 i panel zaczal widziec sygnal z gitary ale cichy :/ jak ustawić żeby w Cooledicie zgrywać dokladnie to co wychodzi przez guitar riga? albo podbić sygnał gitary, dziwne rzeczy z nią...
......Sprawa wygląda tak, mam julke już ze 3 lata ale nigdy nie służyła mi do podłączania instrumentów i ich zgrywania tak samo wokali była typowa karta by polepszyć odsłuch u siebie. Obecnie mam taki problem chcę podłączyć gitarę i podpinam kablem ją do wejścia mikrofonu, odpalam Riga 3 i gram normalnie wszystko działa, tylko teraz w panelu julki nie pokazuje mi wchodzącego sygnału tylko wychodzący. A chcę nagrywać ścieżki w cooledicie pro 2.0 albo fruityloopsie 9 i nie mogę kompletnie nie wiem jak poustawiać te kartę szukam w necie itd nic nie pomaga....
dziwna opcja sie zrobila, nagle zaczelo nagrywac chociaz nic nie zrobilem zainstalowalem tylko cubase'sx3 i panel zaczal widziec sygnal z gitary ale cichy :/ jak ustawić żeby w Cooledicie zgrywać dokladnie to co wychodzi przez guitar riga? albo podbić sygnał gitary, dziwne rzeczy z nią......
Po 1 Juli@ akceptuje tylko sygnały liniowe, nie instrumentalne i bynajmniej nie ma wejścia mikrofonowego . Także sygnał zawsze będzie "cichy". Trzeba zastosować jakieś urządzenie które wpuszcza sygnał instrumentalny, a wypuszcza liniowy, np przedwzmacniacz, albo wzmacniacz gitarowy z wyjściem liniowym.
Po 2 żeby zgrywać z G.R. musiałbyś urzyć opcji ReWire sterowników karty (przeroutować sygnał ze sterownika ustawionego w G.R. na "wejście" sterownika MME z Cool Edita), ale to troche bez sensu i pod górę. Jak masz Cubase'a, to zapnij tam G.R. i nagrywaj w Cubase.
- Mefistofelez
wg mnie zrób pętle w Directwire, w tym panelu julii
w G.R ustaw sterownik ASIO
w cool edicie bodajże zobaczy sygnał gdy zrobisz pętle z wyjścia ASIO na wejście MME, albo WDM
no i powinno śmigać
Directwire daje właśnie takie możliwości.