Sklep internetowy z USA
albo wal na e-baya
tam też sprzedają firmy swoje karty, taniooooooooo
AJP
Re: Sklep internetowy z USA
...
albo wal na e-baya
tam też sprzedają firmy swoje karty, taniooooooooo...
Kupowanie na e-bayu może być ryzykowne...
Qmpel kupował sampler na niemieckim e-bayu. Kupił taniej, niż w Polsce, ale... jak przyszła paczka okazało się, że ma uszkodzone SCSI. Na naprawę (czyt. wymianę płyty głównej) wydał tyle, że mógłby kupić w Polsce nowy taki instrument
Inny przypadek - profesjonalny (hihi - jeśli tak można nazwać taki instrumen ;) keyboard kupiony w komisie niemieckim co jakiś czas się resetuje w czasie gry! Oczywiście, zero serwisu gwarancyjnego.
Znam też i szczęśliwych nabywców, ale to zawsze los na loterii.
Pozdro
Groover
albo wal na e-baya
tam też sprzedają firmy swoje karty, taniooooooooo...
Qmpel kupował sampler na niemieckim e-bayu. Kupił taniej, niż w Polsce, ale... jak przyszła paczka okazało się, że ma uszkodzone SCSI. Na naprawę (czyt. wymianę płyty głównej) wydał tyle, że mógłby kupić w Polsce nowy taki instrument
Inny przypadek - profesjonalny (hihi - jeśli tak można nazwać taki instrumen ;) keyboard kupiony w komisie niemieckim co jakiś czas się resetuje w czasie gry! Oczywiście, zero serwisu gwarancyjnego.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Moża na niemieckim EBay tak jest na amerykańskim jest inaczej nie wiem może to zależy też od kultury i zasad na aukcjach.
Tu kupujesz, przychodzi do domu, odpalasz jak coś nie gra to odsyłasz gościowi a on ma obowiązek zwrócić kase.
Ale to dotyczy wtedy kiedy gość o tym nie pisał jeśli było napisane:
"Wygląda jak nowe nie ma rys ale ma uszkodzony klawisz" no to w tym przypadku kupujący jest świadomy i o zwrocie nie ma mowy.
pozdrawiam
Sroka
Moża na niemieckim EBay tak jest na amerykańskim jest inaczej nie wiem może to zależy też od kultury i zasad na aukcjach.
Tu kupujesz, przychodzi do domu, odpalasz jak coś nie gra to odsyłasz gościowi a on ma obowiązek zwrócić kase.
Ale to dotyczy wtedy kiedy gość o tym nie pisał jeśli było napisane:
"Wygląda jak nowe nie ma rys ale ma uszkodzony klawisz" no to w tym przypadku kupujący jest świadomy i o zwrocie nie ma mowy.
pozdrawiam
Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
Jednak wole nowe użądzenie,z aukcjami typu ebay mam niemiłe doświadczenia.......a pozatym przy nowym użądzeniu zawsze jest fakturka......
Jak chcesz do polski a nie masz ochoty płacić cła to wysyłaj śmiało paczką tzw. Morską idzie ona prawie miesiąc kosztuje od 20$ ale cło masz zgłowy.
Ja już w ten sposób wysłąłem wiele żeczy i wiem że nie ma co sie obawiać dojdzie w idealnym nienaruszonym stanie.
A jak zamawiac towar tu w Polsce w amerykańskim sklepie internetowym, żeby wysłali mi paczką tz.Morską?
Jaką mam gwarancje ze napewno nie naliczą mi cła i podatku Vat?
Ja już w ten sposób wysłąłem wiele żeczy i wiem że nie ma co sie obawiać dojdzie w idealnym nienaruszonym stanie.
A jak zamawiac towar tu w Polsce w amerykańskim sklepie internetowym, żeby wysłali mi paczką tz.Morską?
Jaką mam gwarancje ze napewno nie naliczą mi cła i podatku Vat?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
- Marc.De.Marx
...Jak chcesz do polski a nie masz ochoty płacić cła to wysyłaj śmiało paczką tzw. Morską idzie ona prawie miesiąc kosztuje od 20$ ale cło masz zgłowy.
Jaką mam gwarancje ze napewno nie naliczą mi cła i podatku Vat?...
Napewno Ci nalicza clo i podatek. Najlepsze jest to ze agencja celna przysyla emailem kwote do zaplaty bez jakiegokolwiek rozrchunku skad ta kwota sie wzięla. Poprostu powiedza napisza ci ze masz placic 1000zł i musisz to zaplacic a nie napisza skad ta kwote wzieli ile podatku cla itp. zlodzieje i tyle.Tak bylo w moim ptrzypadku, kupowalem karte za 300$ przesylka chyba 80$ oplaty celne 600zł wyszly i wyszedlem jak zablocki na mydle, a w niemczech taka sama stala za 400euro i zero oplat. Jednym slowem nie oplacalne jest sproawadzanie indywidualne z USA, chyba ze masz rodzine.Lepiej kupic w UK alno niemczech i masz spokojna glowe ze nic wiecej nie zaplacisz.
Jaką mam gwarancje ze napewno nie naliczą mi cła i podatku Vat?...
Napewno Ci nalicza clo i podatek. Najlepsze jest to ze agencja celna przysyla emailem kwote do zaplaty bez jakiegokolwiek rozrchunku skad ta kwota sie wzięla. Poprostu powiedza napisza ci ze masz placic 1000zł i musisz to zaplacic a nie napisza skad ta kwote wzieli ile podatku cla itp. zlodzieje i tyle.Tak bylo w moim ptrzypadku, kupowalem karte za 300$ przesylka chyba 80$ oplaty celne 600zł wyszly i wyszedlem jak zablocki na mydle, a w niemczech taka sama stala za 400euro i zero oplat. Jednym slowem nie oplacalne jest sproawadzanie indywidualne z USA, chyba ze masz rodzine.Lepiej kupic w UK alno niemczech i masz spokojna glowe ze nic wiecej nie zaplacisz.
wszyscy pisza o tym cle a to jest blad gdyz na wiekszosc sprzetu sprowadzanych z USA do UE (i odwrotnie) stawka celna jest ZEROWA na granicy powinien zostac doliczony 22% VAT liczony fakturowa (badz deklarowana) cena zakupu + koszt transportu wg stwek IATA
Antoni
Antoni