Access Virus TI Snow - problemy z latencją i opóźnieniami

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Piotrek840
Access Virus TI Snow - problemy z latencją i opóźnieniami

Post autor: Piotrek840 » sobota 01 maja 2010, 10:37

Zakupiłem jakiś czas temu Virusa TI Snow i nie mogę dojść do ładu z następującą kwestią...Kiedy używam go przez VST słychać mikro opóźnienia w stosunku do innych tracków (w szczególności pierwsza nuta gra ze sporym opóżnieniem)...Po prostu delikatnie nie nadąża za resztą i muszę edytować "ręcznie" audio-track zgrany z TI. Myślę, że przyczyna tkwi w ustawieniach albo w kompie bo chyba takiej klasy sprzęt nie powinien stwarzać takich problemów. Używam TI Snow jako intrerfejs audio i pracuje w Live 7. Ustawienia w Live wyglądają:
Sample Rate 44100
Buffer Size 128 Samples
Driver Error Compensation mam ustawione na -12,00 ms
Overall Latency wycodzi 0,18 ms
Delay Compensation zaznaczone...
Próbowałem już różnych ustawień i w sumie nic się nie zmieniało...Miałem też NI Audio Kontrol 1 jako interfejs na początku i też był ten problem.
Komp chyba też nie najgorszy: Intel Core 2 Duo E7400 2,80 GHz; 3,25 GB RAM DDR2...
Chciałbym bezproblemowo korzystać z cacka o którym zawsze marzyłem a tu takie dziwne przeszkadzajki
Może ktoś miał podobne problemy i jakoś je rozwiązał??? Może wystarczy wymienić RAM na DDR3??? Albo przejść na Vista 64bit??? Albo kwestia ustawień??? Może tylko Mac Pro tylko radzi sobie bez problemowo z takimi sprzetami??? Proszę o jak najwięcej porad!!!
[addsig]

ODPOWIEDZ