Profesjonalna karta muzyczna do MacBook Pro

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: Profesjonalna karta muzyczna do MacBook Pro

Post autor: matiz » wtorek 30 mar 2010, 22:02

bardziej jestem za fireface 400  bo slyszalem ze z Rme nie ma zadnych problemów

Sprawdz, czy na maku rzeczywiscie nie ma problemow z RME, bo cos mi sie wydaje, ze wlasnie sa...

stawar

Post autor: stawar » środa 31 mar 2010, 18:52

...
bardziej jestem za fireface 400  bo slyszalem ze z Rme nie ma zadnych problemów

Sprawdz, czy na maku rzeczywiscie nie ma problemow z RME, bo cos mi sie wydaje, ze wlasnie sa...
...

Z tego co wiem Rme uzywa Sander van dorn, Ferry corsten i równiez dzialaja na apple, znalazlem ze niektórzy maja problemy z instalacja ale to wyjatki wiekszych problemów nieznalazlem co do Motu to jedynie ciekawi mnie 896mk3 bo znajomy ja bardzo  chwali ma wszystko co potrzebuje.Tylko jak jest z tym portem czy jest tak samo wydajna jak na zasilaczu??? czy sa jakies róznice???

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 31 mar 2010, 21:04

Z tego co wiem Rme uzywa Sander van dorn, Ferry corsten i równiez dzialaja na apple, znalazlem ze niektórzy maja problemy z instalacja ale to wyjatki wiekszych problemów nieznalazlem

A gugla msz? Bo ja mam

http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-675536.html

""The recent firewire audio interface issues on the new iMac are now a problem on the new MBPs.
According to RME this is due to the Agere fw chip used on those machines which causes a firewire bus reset when starting playback in isochronous mode. The problem also manifests on Motu and other devices."

I am told (by the RME importer) this is not a problem that any software/firmware update can fix as the problem is inherent in the Chipset itself."

To z gugla, bo osobiscie nic nie wiem...

stawar

Post autor: stawar » środa 31 mar 2010, 22:55

...
Z tego co wiem Rme uzywa Sander van dorn, Ferry corsten i równiez dzialaja na apple, znalazlem ze niektórzy maja problemy z instalacja ale to wyjatki wiekszych problemów nieznalazlem

A gugla msz? Bo ja mam

http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-675536.html

""The recent firewire audio interface issues on the new iMac are now a problem on the new MBPs.
According to RME this is due to the Agere fw chip used on those machines which causes a firewire bus reset when starting playback in isochronous mode. The problem also manifests on Motu and other devices."

I am told (by the RME importer) this is not a problem that any software/firmware update can fix as the problem is inherent in the Chipset itself."

To z gugla, bo osobiscie nic nie wiem......

stawar

Post autor: stawar » środa 31 mar 2010, 22:57

A jak jest wkacu z tym portem firewire czy zasilanie popzez niego jest gorsze??
[Post edytowany przez Admina w dniu 01/04/2010]

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 01 kwie 2010, 19:06

Apple zaczęło ładować do swoich kompów goofniany chipset marki Lucent. Najpierw do iMaców - znany problem od około roku. Nie słuszałem, żeby do MBP też ładowali Lucenta... Mam MBP 470 kupionego pół roku temu i wszystko jest OK. Wniosek - przed zakupem MBP sprawdzić, jaki jestchipset. Jak Lucent - uciekać.

Co do Dueta - wszystko OK, świetna karta, ale on na PC nie ruszy

Pozdro

Groover

[addsig]
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
jaygaret

Post autor: jaygaret » wtorek 27 kwie 2010, 15:58

Witam,
Skoro często jeździsz polecam MOTU Traveler Mk 3, mam starszy model i to najlepsze mobilne rozwiązanie moim zdaniem. Posiada optymalną ilość wejść i wyjść i 3 opcje zasilania w tym tą przez port firewire. Lekka i wszechstronna w twoim przedziale cenowym.
Pzdr
MOTU Traveler, Logic Studio, Final Cut Express, MacBook Pro 15', 2.5 GHz Intel Core Duo, RAM 4GB 667 MHz, 250 GB SATA, System OS X 10.6.3

ODPOWIEDZ