Witam .chce zakupic analogowy wielkoformatowy stolik do studia i potrzebuje waszej porady.co sadzicie o MIDASIE VERONA. A moze cos innego zaproponujecie w tej klasie. czekam na wasze sugestie, jako doswiadczeni muzycy i realizatorzy mam nadzieje ze cos mi podpowiecie. z gory dziekuje i pozdrawiam.
MIDAS VERONA
Re: MIDAS VERONA
...
Witam .chce zakupic analogowy wielkoformatowy stolik do studia i potrzebuje waszej porady.co sadzicie o MIDASIE VERONA.
Sądzimy, że to nie jest konsoleta studyjna
Midas to stół typowo nagłośnieniowy, do tego o dość charakterystycznym brzmieniu. Do studia przydałoby się coś bardziej neutralnego, no chyba, że chcesz mieć taki "trademark".
To nawet nie chodzi o to, jak brzmi, ale o to, że wyjścia direct nie czynią go stołem in-line (o krosownicy nie wspominając...)
- andrzeimuzyk71
...
To nawet nie chodzi o to, jak brzmi, ale o to, że wyjścia direct nie czynią go stołem in-line (o krosownicy nie wspominając...)
a co byscie za stolik polecili panowie. jakiegos Soundcrafta czy cos innego.w granicach 10 tys.Euro. ...
- andrzeimuzyk71
...
...
a co byscie za stolik polecili panowie. jakiegos Soundcrafta czy cos innego.w granicach 10 tys.Euro. ...
a moze jakas cyfre kupic i do tego dobre preamy .czekam na wasze propozycje....
[addsig]
TLAudio M4
z Soundcraft'a typowo nagraniówka to Ghost (nie mam pojęcia jak on działa)
inne produkty typowo studyjne sa wzasadzie poza zasięgiem cenowym
- Soundscape
- Kontakt:
...Cyfra - Tascam DM4800
TLAudio M4
z Soundcraft'a typowo nagraniówka to Ghost (nie mam pojęcia jak on działa)
inne produkty typowo studyjne sa wzasadzie poza zasięgiem cenowym
...
Sprawdź Audienty z serii Zen.
http://www.audient.com/audient/node/265
Dobrze zbudowane i bardzo fajnie gada. Mieści się w kategorii "do 10-u tysięcy eur". Mało znana firma w Polsce, ale warto sprawdzić co ma w ofercie.
Pozdrawiam!
a moze jakas cyfre kupic i do tego dobre preamy .czekam na wasze propozycje....
...
andrzeimuzyk71: nie odbierz tego, jako złośliwość, ale to nie jest temat do rozpatrzenia na forum w kilku zdaniach, czy nawet w kilku stronach. Jeśli masz realizatora, który ma pracować w tym studio, raczej zapytaj o jego preferencje. Może lepiej w tej kwocie w ogóle nie myśleć o konsolecie? Ja bym tak zrobił. I mówię to jako osoba non stop pracująca w studio zarówno za wielkim analogowym stołem (za dużo większą kasę), jak i w studio bez konsoli, wyłącznie opartym o DAW i preampy.