Spam od EiS - skąd to jest?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:
Spam od EiS - skąd to jest?

Post autor: Velu » poniedziałek 01 mar 2010, 21:58

Witam!
Zaczęły do mnie przychodzić maile z jakiś boot'ów i podpisane nawet, że adresy mail pochodzą z serwisu eis.com.pl - czy ktoś wie gdzie tu jest jakiś przeciek? Bo chyba EiS nie sprzedaje bazy e-mailów spamerom...

Oto treść 2 wiadomości:

1:Hello my dear.
Mam na imię Anita, I saw your profile today at (www.eis.com.pl). i zainteresował się ty, i będzie również wiedzieć, można więcej, i chcę Cię o przesłanie e-maila na mój adres email więc mogę wysłać moje zdjęcie dla Ciebie, aby wiedzieć, z kim ja jestem. Oto mój adres e-mail (anita84love70@yahoo.com). Wierzę, że możemy przenieść tutaj. (Pamiętaj, na odległość lub kolor nie ma znaczenia, ale wiele spraw miłości w życiu) Dziękujemy i nadal błogosławił,
Anita
(anita84love70@yahoo.com)

Hello my Dear.
My name is Anita,i saw your profile today at (www.eis.com.pl). and became interested in you, i will also like to know you the more, and i want you to send an email to my email address so i can send you my picture for you to know whom i am. Here is my email address (anita84love70@yahoo.com). I believe we can move from here. (Remember the distance or colour does not matter but love matters alot in life) Thanks and remain bless,
Anita
(anita84love70@yahoo.com)"

Wiadomość kolejna:

"Hello my dear.
Mam na imię Cynthia, I saw your profile today at (www.eis.com.pl). i zainteresował się ty, i będzie również wiedzieć, można więcej, i chcę Cię o przesłanie e-maila na mój adres email więc mogę wysłać moje zdjęcie dla Ciebie, aby wiedzieć, z kim ja jestem. Oto mój adres e-mail (cynthia84love@yahoo.com). Wierzę, że możemy przenieść tutaj. (Pamiętaj, na odległość lub kolor nie ma znaczenia, ale wiele spraw miłości w życiu) Dziękujemy i nadal błogosławił,
Cynthia.
(cynthia84love@yahoo.com)

Hello my Dear.
My name is Cynthia, i saw your profile today at (www.eis.com.pl). and became interested in you, i will also like to know you the more, and i want you to send an email to my email address so i can send you my picture for you to know whom i am. Here is my email address (cynthia84love@yahoo.com). I believe we can move from here. (Remember the distance or colour does not matter but love matters alot in life) Thanks and remain bless,
Cynthia.
(cynthia84love@yahoo.com)"

Awatar użytkownika
Jimek

Re: Spam od EiS - skąd to jest?

Post autor: Jimek » poniedziałek 01 mar 2010, 22:17

Dostałem to samo:)

Pozdrawiam

Pietro

Post autor: Pietro » poniedziałek 01 mar 2010, 22:32

Tutaj dokładnie to samo.

- Piotr

lodzio

Post autor: lodzio » poniedziałek 01 mar 2010, 22:35

No to chyba komuś ktoś ukradł bazę meilingową :/

Ja również dostałem. 

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » wtorek 02 mar 2010, 00:12

Hmm... a może podawaliście swoje maile w ogłoszeniach eis? Tak mógłbym wytłumaczyć spam, który przyszedł do mnie. Ale jeżeli nie, wygląda to na dość poważne zaniedbanie ze strony administracji forum.

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » wtorek 02 mar 2010, 00:13

teraz widzę, że mail pokazuje się pod moimi postami... a jestem pewien, że kiedyś wyłączyłem tę opcję.

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » wtorek 02 mar 2010, 00:16

Ok, da się usunąć mail z podpisu... co wszystkim radzę zrobić. Mam nadzieję, że tym razem na zawsze...

Awatar użytkownika
Kompost

Post autor: Kompost » wtorek 02 mar 2010, 00:23

Usuwanie maila z profilu raczej teraz nic nie da, w końcu dane już wyciekły...

Też dostałem kilka takich wiadomości, na giełdzie nic nie postowałem.

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » wtorek 02 mar 2010, 09:07

...Usuwanie maila z profilu raczej teraz nic nie da, w końcu dane już wyciekły...
Też dostałem kilka takich wiadomości, na giełdzie nic nie postowałem....

Oczywiście, że da, spamu zawsze może być więcej.

lodzio

Post autor: lodzio » wtorek 02 mar 2010, 09:16

Ja nie dodawałem żadnych ogłoszeń. Narazie dostałem tylko jeden taki mejl więc jest spokój. Ale co jak te dane polecą gdzieś dalej ?

ODPOWIEDZ