Mikrofon do piecyka
Nie chodzi mi o nagrywanie płyt tylko granie na próbach i w klubach. O dogłośnienie piecyka który sam też będzie nadawał ale jest za słaby na granie z bębniarzem. Konstrukcja uniwersalna, przecież nie będę zmieniał mikrofonu jak akurat będe chciał zagrać przester czy czysty kanał. Pytanie jest proste jak budowa cepa a odpowiedzi robią się coraz bardziej wydumane. Czy Siury PG dużo różnią się od SM brzmieniowo ? Jakie inne mikrofony (niedrogie) podobnie grają do SM57 bo przecież muszą być takie. Jak spisują się inne mikrofony, co jest w nich nie tak. Ja nigdy nie miałem do czynienia z nagłaśnianiem gitary więc każda informacja mi się przyda.
Re: Mikrofon do piecyka
ok ok fachowcy mowicei ze przesterowane gitary trudniej sciagnac micem niz czyste a wedlug mnie jest odwrotnie oczywiscie zakladajac ze chcemy miec wiernie je sciagniete bo do przesterow zgodze sie ze na tanim bardzo no name micu to nie wyjdzie ale na na czystych to nie zagra nawet z shurem sm wiec moze sie myle doswiadczenia mam tak srednio ale przester kazdym dobrym micem da sie sciagnac a czyste nie zawsze.

Muzyk, początkujący realizator (HOME RECORDING)