Jak kupić Cubase SX3?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Akton
Re: Jak kupić Cubase SX3?

Post autor: Akton » poniedziałek 08 lut 2010, 09:11

A'propos w/w tematu. Na stronie Audio Factory Essential 5 kosztuje relatywnie bardzo niewiele w porównaniu do wersji 5 czy Studio 5. Próbowałem wejść do sklepu na stronie Steinberga, ale jest wyłącznie odsyłacz do lokalnych dystrybutorów. Czy można wobec tego w ogóle u nich coś kupić bezpośrednoi? Nie znalazłem takiej opcji, a myślę, że na pewno byłoby jeszcze korzystniej. I drugie pytanie. Wydaje mi się, że do pracy w MIDI (wyłącznie) że Essential 5 wystarczy w zupełności. Mam rację czy coś pomyliłem? :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Waudeck

Post autor: Waudeck » poniedziałek 08 lut 2010, 19:05

Wymyslilem takie rozwiazanie. Poradzcie czy jest dobre. Moge kupic za dosc niska cene uzywany Cubase 3 SE z upgradem do Cubase 4 Essential w zestawie, a przy najblizszym zastrzyku gotowki zakupie za ok. 800 zl Steinberg Cubase Studio 5 Upgrade. Czy to ma sens ?

maniekpycek

Post autor: maniekpycek » wtorek 09 lut 2010, 13:37

Do autora posta.Napisz do mnie na gg 1145999.Pozdrawiam.

MOTL

Post autor: MOTL » wtorek 09 lut 2010, 14:05

Miałem podobny problem. Myślałem o Cubase 3SX, ale w końcu kupiłem C4Essential, który do podstawowych zabaw z midi i vst wystarcza. Po roku zbierania (za miesiąc) przesiadam się na pełną wersję Cubase 5.

Jeśli zależy Ci na 3SX poszukaj na ebay.de albo ebay.co.uk. Kupiłem tam kilka rzeczy, np nową Yamahę KX61 za 900PLN a nie za 1500PLN. Tylko logistycznie możesz mieć problem, bo używane kiełbasy sprzedają osoby prywatne, czyli z wysyłka za granicę może być kłopot.

ODPOWIEDZ