Witam szanownych forumowiczów.
Zamierzam kupić kartę dźwiękową usb do 600zł. Przeglądałem wiele kart, czytałem wypowiedzi posiadaczy, ale mam problem ze znalezieniem opinii o esi u46 xl. Na forum znalazłem bodaj trzy wątki, które dotyczyły problemów z latencją i odsłuchem, a mi chodzi o ogólną opinię o karcie. Szukałem testu w EiS, ale niestety ta karta chyba nie była testowana. Również na innych portalach nie znalazłem recenzji owej karty. A tego właśnie mi potrzeba. Mam więc wielką prośbę: mógóby ktoś napisać, jak owa karta się sprawuje? Są z nią jakieś problemy? Plusy, minusy?
Wiem, że karta ma przetwornik 16 bitowy i chodzi na usb 1.1. Waham się nad tą kartą i nad Emu 0202. Emu ma lepsze przetworniki (z drugiej strony nie wiem czy je wykorzystam - nie planuję raczej wprowadzać dźwięku z zewnątrz, ew. czasem mikrofon), usb 2.0, ale działa tylko z jedną aplikację w tym samym czasie, co dla mnie stanowi pewne utrudnienie z racji potrzeby przesyłania sygnału pomiędzy aplikacjami. Poza tym Emu ma dużo i negatywnych i pozytywnych opinii, a o Esi nie wiem nic...
Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.