sweetwater.com - sprawdzony temat?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
petersky
sweetwater.com - sprawdzony temat?

Post autor: petersky » środa 30 gru 2009, 16:51

Witam,

Mam krótkie pytanie, czy ktoś z Was robił zakupy w amerykańskim sweetwater.com ?

Jakie wrażenia ?

I sprawa kolejna, bardziej istotna, orientujecie się czy jest jakieś cło / dodatkowe opłaty / formalnośći itd na takie rzeczy jak rejestratory dźwięku ?

Będę wdzięczny za info

pozdrawiam

Petersky

www.petersky.com
www.myspace.com/peterskymusic

pakamc

Re: sweetwater.com - sprawdzony temat?

Post autor: pakamc » środa 30 gru 2009, 19:57

oczywiście kupował tam moj kolega który mieszka w stanach i wysyłał mi rozne zabawki do polski :)

O 22% i cle wolalbym sie nie wypowiadac na forum, ale rzecz jasna zawsze jestem zadowolony

Pozdrawiam

pawelq

Post autor: pawelq » środa 30 gru 2009, 23:04

...
Witam,

Mam krótkie pytanie, czy ktoś z Was robił zakupy w amerykańskim sweetwater.com ?

Jakie wrażenia ? 

Kupowałem tam nie raz, świetna obsługa klienta, bezpłatna wysyłka na prawie wszystko (wewnątrz USA), nigdy nie było najmniejszych problemów. To poważna firma. Trzeba też pamiętać, że mają pewne luki w asortymencie, np. niedawno wycofali Adam-audio. Albo kiedyś poprosiłem ich o poradę podkreślając że nie chodzi o rozwiązanie z wysoką jakością dźwięku, zaproponowali klocuszek PreSonusa, a ja kupiłem +/- to samo Behringera za 1/3 ceny.

Jest klika firm konkurencyjnych, z gorszym wsparciem ale czasem z niższymi cenami (czasem jednak kompensowanymi opłatą za wysyłkę - czytać uważnie).

Na przykład:

http://www.fullcompass.com/

http://www.zzounds.com/

http://www.musiciansfriend.com

http://www.guitarcenter.com/

Od jakiegoś czasu pro audio ma oryginalnie fotograficzny sklep

http://www.bhphotovideo.com/

tam często są bardzo dobre ceny.

Nic nie wiem o wysyłce do Polski.

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » czwartek 31 gru 2009, 00:15

ZZound jest najlepszy i najtanszy, z tym ze nie wysyla za granice. A jezeli masz kogos kto moze ci kupic w USA to wiedz ze ZZound miesci sie w New Jersey i kupujac z tego stanu trzeba zaplacic podatek stanowy  Tax. Po za tym stanem tax nie obowiazuje.

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

petersky

Post autor: petersky » czwartek 31 gru 2009, 09:04

Panowie dzięki za podpowiedzi, ale z innej beczki ...

Sprzęt przychodzi do Polski i dalej dzieje się z nim co ? Przejmuje towar pewnie jakaś agencja celna, która nalicza sobie vat + swoją prowizję, zamawia kuriera, kurier przywozi pod adres z pobraniem naliczonej prowizji i vatu. I wszystko było by jasne - tylko jakie te prowizje są ? uzależnione od delkarowanej wartości ? czy wartości na fakturze ?

www.petersky.com
www.myspace.com/peterskymusic

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » czwartek 31 gru 2009, 13:18

...
Panowie dzięki za podpowiedzi, ale z innej beczki ...

Sprzęt przychodzi do Polski i dalej dzieje się z nim co ? Przejmuje towar pewnie jakaś agencja celna, która nalicza sobie vat + swoją prowizję, zamawia kuriera, kurier przywozi pod adres z pobraniem naliczonej prowizji i vatu. I wszystko było by jasne - tylko jakie te prowizje są ? uzależnione od delkarowanej wartości ? czy wartości na fakturze ?
...

Ja ci powiem jak ja to kiedys robilem. Jak cos wysylalem to przy okazj wkladalem ubrania. A sprzed wsadzalem pomiedzy. Zawsze deklarowalem ze paczka zawiera odziez uzywana ktora nie podlega ocleniu. Niestety ostatnio jest tak ze bardziej szczegołowo sprawdzaja.  Oni naliczaja podatek i clo wedlug swojego cennika. Nie wazne czy ty deklarujesz 1000zeta a produkt jest warty 5000. Ich to nie obchodzi, nalicza ci tyle ile jest aktualna wartosc sklepowa.  Tu maja tabele i moga ci wycenic www.usaimport.pl/stawki_celne

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

waldek-j

Post autor: waldek-j » sobota 02 sty 2010, 01:39

Sweetwater jest bardzo solidny. Kazde zamowienie obsluguje dorosla i obeznana osoba ktora dzwoni do ciebie oraz wysyla emaile (przed i po otrzymaniu przesylki). Pytaja czy wszystko ok, czy potrzebujesz pomocy, itp.

Na koniec przychodzi email bezposrednio od wlasciciela firmy, dziekuje ci za zamowienie i podaje swoj prywatny telefon oraz email, jakbys mial jaies problemy z pracownikami sklepu.

(Mowiac kazde zamowienie mam na mysli kazde normalne zamowienie, a nie np paczke strun. Chociaz kto wie, w kazdym razie nie probowalem. Najtanszy zakup jaki u nich robilem to $350)

ODPOWIEDZ