Analogowe ciepło!
Ostatnio stają się modne wtyczki emulujące brzmieniowo analogowe urządzenia przeróżne kompresory czy emulacje nasycenia taśmy.
Do tej pory używałem niezłego Magneto Steinberga ale skoro teraz tyle tego jest to może zainwestować jescze w coś? No i mam pytanie co waszym zdaniem jest godne polecenia, jaki program czy wtyczka (VST lub DX).
PS. Słyszałem o polskim PSP i ich ponoć rewelacyjnym
Vintage Warmer
Do tej pory używałem niezłego Magneto Steinberga ale skoro teraz tyle tego jest to może zainwestować jescze w coś? No i mam pytanie co waszym zdaniem jest godne polecenia, jaki program czy wtyczka (VST lub DX).
PS. Słyszałem o polskim PSP i ich ponoć rewelacyjnym
Vintage Warmer
Re: Analogowe ciepło!
no dokladnie psp vintage warmer jest na prawde dobry:)
wydaje mi sie ze nawet lepszy od magneto ... pozatym
bylo chyba jeszcze cos takiego jak warmtone or sth -
starsza wtyczka aczkolwiek tez nie byla zla ...
z darmowych ponoc niezly jest efekt vst - laidbacker ...
i o ile sie nie myle jaki czas temu byl na jakiejs plytce
eis ... sam go nie uzywalem ale slyszalem bardzo
pozytywne opinie :) ... to chyba tyle ...
wydaje mi sie ze nawet lepszy od magneto ... pozatym
bylo chyba jeszcze cos takiego jak warmtone or sth -
starsza wtyczka aczkolwiek tez nie byla zla ...
z darmowych ponoc niezly jest efekt vst - laidbacker ...
i o ile sie nie myle jaki czas temu byl na jakiejs plytce
eis ... sam go nie uzywalem ale slyszalem bardzo
pozytywne opinie :) ... to chyba tyle ...
PSP Vintage warmer to rewelacja - ja ostatnio łapię się na tym że używam go prawie na wszystkim - i na ścieżkach i na sumie (tylko oczywiście z różnymi ustawieniami). To inwestycja której nie można przecenić !
Laidbacker - może nie tyle dodaje ciepła co 'życia' - tracki są żywsze
jest darmowy - ale u mnie (win XP + cubase SL) zdarza mu się że potrafi wymaxować cały procesor i wtedy trzeba go wyłączyć / włączyć (jeżeli nie zawiesi się przez to cały sekwencer) ta niestabilność niestety zniechęciła mnie do niego - ale może w twojej konfiguracji będzie OK.
Laidbacker - może nie tyle dodaje ciepła co 'życia' - tracki są żywsze

Warszawa - 'home' studio
...no dokladnie psp vintage warmer jest na prawde dobry:)
wydaje mi sie ze nawet lepszy od magneto ...
W tym przypadku porównywanie obu pluginów nie ma sensu, ponieważ każdy z nich spełnia całkiem inną funkcję. Magneto to symulator nasycenia taśmy analogowej, a VW to kompresor. Zależy kto co potrzebuje. Ja polecam oba te pluginy.
Pozdrawiam
Paweł
W tym przypadku porównywanie obu pluginów nie ma sensu, ponieważ każdy z nich spełnia całkiem inną funkcję. Magneto to symulator nasycenia taśmy analogowej, a VW to kompresor. Zależy kto co potrzebuje. Ja polecam oba te pluginy.
Pozdrawiam
Paweł
......no dokladnie psp vintage warmer jest na prawde dobry:)
Pozdrawiam
Paweł
...
moim zdaniem na magneto nie ma bata - a vintage varmer to klasa sama w sobie.
Pozdrawiam
Paweł
...
moim zdaniem na magneto nie ma bata - a vintage varmer to klasa sama w sobie.
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
zrob prosty test - sciagnij demo Vintage Warmer, wez jakis swoj miks ktory robiles w przeszlosci. Zapnij VW na kazdym tacku - uzywajac presetow i tylko dopasowujac gain (ew. low / high) i zapnij tez na sumie ustawiajac program 'first aid' i zobacz roznice
zdebiejesz !

Warszawa - 'home' studio
...zrob prosty test - sciagnij demo Vintage Warmer, wez jakis swoj miks ktory robiles w przeszlosci. Zapnij VW na kazdym tacku - uzywajac presetow
zwłaszcza track tape fast. Niemal zero skutków ubocznych kompresji, a poprawa brzmienia niesamowita.
zwłaszcza track tape fast. Niemal zero skutków ubocznych kompresji, a poprawa brzmienia niesamowita.

......zrob prosty test - sciagnij demo Vintage Warmer, wez jakis swoj miks ktory robiles w przeszlosci. Zapnij VW na kazdym tacku - uzywajac presetow
...
Włąsnie probuje usłyszec co takiego Super jest w PSP, Vintage Warmer, absolutnie słychac kompresje, przester takze, , pomimo głkowania i ustawiania , Nie zachwyciło mnie toWcale, działa bo działa. ale zeby az tak Super

Włąsnie probuje usłyszec co takiego Super jest w PSP, Vintage Warmer, absolutnie słychac kompresje, przester takze, , pomimo głkowania i ustawiania , Nie zachwyciło mnie toWcale, działa bo działa. ale zeby az tak Super

Osobiście bardziej mię kopło PSP MixPressor.
w PSP Warmer ...... naprawde dobrze działa Multi Band Limiter Fast .. no powalilo mnie .. troszke