TASCAM US144
- damianryba
Moje plany uległy zmianie. Zauważyłem, iż sprowadzenie z Ameryki wychodzi ogółem taniej niz kupno sprzętu w polsce. Więc zamiast Tascama US 122L kupuje prawdopodobnie Tascama US144. Co o tym myślicie? Mikrofon który do tego będzie to AKG PERCEPTION 120. Czy może polecicie mi inny towar do 150 USD ?
Re: TASCAM US144
Tascam to porządny i przede wszystkim stabilny sprzęt. 122 od 144 różni się dodatkowym łączem spdif przydatnym np prz zgrywaniu z cyfrowego miksera lub do synchronizacji z inną kartą (zwiekszanie ilości śladów) oraz dodatkowym pokrętłem direct monitoring. Jeżeli na dłuższą metę Ci sie to nie przyda to bierz tańszego 122L. Swoje potrzeby określasz Ty.
Zamiast Stanów spróbuj kupic używanego (jak ja). Te sprzęty praktycznie się nie starzeją i trudno w nich coś uszkodzić.
[addsig]
- damianryba
...Dzięki wielkie ;). Już jestem przekonany do TASCAMA, choć czytałem też na amerykańskich stronach wiele negatywów ;/...
-----------------------
ciekaw jestem jakich to negatywów... mam 3 tascamy i na żadnego nie narzekam
fakt - brakuje troche wejść insertowych, w starej US122 (bez L) są inserty, nie wiem czemu z nich zrezygnowali
[addsig]
Też nie wiem jak można napisać negatywną opinię na temat tego sprzętu. Tascam us-144 jest świetny dla mnie. Zero problemów, działa mi idealnie - ZAWSZE.