Co chcesz osiagnac? Ten Tascam to tylko kontroler
=======
Ten TASCAM to nie tylko kontroler. Mam go i używam od roku.
US-428 to kompletny interfejs audio/midi:
4 line in w tym dwa specjalizowane mirofonowe na gniazdach RCL, i dwa przełączane ze względu na impedancję GIT/MIC/LINE. Czułości wejść sterowane sprzętowo - potencjometrycznie i/lub programowo. Direct monitoring.
Line out - regulowany potencjometrycznie
Headphone out - regulowany potencjometrycznie
In/OUT S/PDIF
2 MIDI OUT
2 MIDI IN
24 bitowe przetworniki AD/DA
sampling 16/24/44/48
Doskonałe sterowniki ASIO - latencja 2ms
Idealna współpraca z innymi interfejsami audio - nawet jeśli korzystasz z innych sterowników (innej karty) to US-428 zawsze jest widziany jako kontroler. Przy użyciu ASIO multimedia uzyskasz 4 wejścia US-428 i tyle wejść ile dają Ci pozostałe karty ( niestety kosztem latencji) ale w domowym czy projektowym studiu cztery wejscia liniowe to jest coś.
Ja na codzień uzywam US-428 często we współpracy z drugim interfejsem USB GuitarPort - NIGDY się nie pogryzły!!!
Doskonałą kompatybilność z softem STEINBERGA - i z systemami operacyjnymi od 98SE wzwyż. Zewnetrzne zasilanie. Załączony soft- CUBASIS VST
No i oczywiście wunderwaffe : kontroling
osiem suwaków do nadzorowania śladami, przełączany bankami (po osiem) wzwyż do x...., dedykowane potencjometry sekcji EQ, sprzętowe właczniki sekcji EQ, sprzętowe włączniki Eff-SEND i INSERT, sprzętowy Ttansport BAr, sprzętowe pan, mute, rocord i solo. Programowane klawisze funkcyjne do czego tylko zapragniesz. Sprzętowe włączanie trybu Direct Monitoring.
Jesli mam radzić ( choć były już głosy nie tak entuzjastyczne jak mój )
TASCAM !!! - nie widziałem (a szukałem długo) nieczego lepszego w tej kategorii cenowej. Potem są juz tylko droższe urządzenia Edirola i TASCAMa już ze zmotoryzowanymi tłumikami itd...ale to ju inna bajka
NA stronie TASCAMA jest reklamowa formułka: US-428 rules in DAW contollers world !!! (OSLT...) Ja uważam że to prawda.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...