Kaoss Pad (korg)
Czy ktos z was uzywa / uzywal tego procesora ? do jakich zastosowan wydaje sie wam najodpowiedniejszy ? (no i ktora wersja - 1 czy 2?)
szukam czegos do kreatywnego tworzenia muzycznych tekstor / fx o zabarwieniu industrialnym (przez przpuszczanie roznych partii intrumentalnych).
jakie sa wasze wrazenia z uzywania Kaoss Pad'a ??
szukam czegos do kreatywnego tworzenia muzycznych tekstor / fx o zabarwieniu industrialnym (przez przpuszczanie roznych partii intrumentalnych).
jakie sa wasze wrazenia z uzywania Kaoss Pad'a ??
Warszawa - 'home' studio
Re: Kaoss Pad (korg)
więc go kup ponieważ jest to super zabawka do kształcenia brzmienia w realu świetne filtry pogłosy itd. polecam wersje 2 jest duzo lepsza :)
... jest taki gość, który tworzy bardzo pokręconą i ciężką hip-hopową muzykę. nazywa się EL-P (wytwórnia Definitive Jux). mam jego płytę p.t. "fantastic damage"... wśród swego instrumentarium, oprócz jakichś bit-maszyn, adapterów i innych wymienia własnie Kaoss Pada. Te wszystkie dziwadła filtrowe (żadnego innego filtra nie wymienia), jakie tam się znajdują urywają wręcz tylek
... sam zastanawiam sie nad zakupem podobnego cacka - właśnie po przesłuchaniu ww płyty mnie na to wzięło.
... polecam Ci poszukać jakiegoś kawałka EL-P - nie wiem, czy muzycznie w Twoje gusta (nie jest to hip-hop a'la z MTV... blizej mu jest do punk rocka
), ale usłyszysz, co można wymodzić przy pomocy tego urządzenia... jakby co, to jutro mały fragment moge Ci podrzucić
... pozdrawiam!

... sam zastanawiam sie nad zakupem podobnego cacka - właśnie po przesłuchaniu ww płyty mnie na to wzięło.

... polecam Ci poszukać jakiegoś kawałka EL-P - nie wiem, czy muzycznie w Twoje gusta (nie jest to hip-hop a'la z MTV... blizej mu jest do punk rocka

... pozdrawiam!
...Czy ktos z was uzywa / uzywal tego procesora ? do jakich zastosowan wydaje sie wam najodpowiedniejszy ? (no i ktora wersja - 1 czy 2?)
Wygląda na to, że na Kid A Radiohead w "Everything In Its Right Place" jest także użyty (pewnie wersja 1)...
Wygląda na to, że na Kid A Radiohead w "Everything In Its Right Place" jest także użyty (pewnie wersja 1)...
czy Korg nie planuje czasem modelu nr. 3 ??
zeby nie bylo sytulacji ze napale sie - wywale kase i tydzien pozniej, nagle wyjdzie wypasiony model KP3 :(
zeby nie bylo sytulacji ze napale sie - wywale kase i tydzien pozniej, nagle wyjdzie wypasiony model KP3 :(
Warszawa - 'home' studio
EL-P jest wielki!!!!!!!!!!!!! koleś naprawdę daje to,co w hip hopie i muzyce w ogóle jest najważniejsze - emocje!
...EL-P jest wielki!!!!!!!!!!!!! koleś naprawdę daje to,co w hip hopie i muzyce w ogóle jest najważniejsze - emocje!
...
... no, Msieczko, masz rekomendację
a swoją drogą, Matt - fajnie spotkac kogoś, kto też sięga do niezbyt popularnej muzyki 
...

a swoją drogą, Matt - fajnie spotkac kogoś, kto też sięga do niezbyt popularnej muzyki
...
miło słyszeć...ja mogę tobie jeszcze polecić kolaborację el-p z techno animal na albumie "brotherhood of the bomb"- cała płyta jest genialna,no i postaraj się jeszcze poznać to ,co alec empire zrobił z el-p "shards of pol pottery"....gorąco polecam te pozycje!

miło słyszeć...ja mogę tobie jeszcze polecić kolaborację el-p z techno animal na albumie "brotherhood of the bomb"- cała płyta jest genialna,no i postaraj się jeszcze poznać to ,co alec empire zrobił z el-p "shards of pol pottery"....gorąco polecam te pozycje!
...ja mogę tobie jeszcze polecić kolaborację el-p z techno animal na albumie "brotherhood of the bomb"- cała płyta jest genialna,no i postaraj się jeszcze poznać to ,co alec empire zrobił z el-p "shards of pol pottery"....gorąco polecam te pozycje!...
hmm...a pamieta ktos jeszcze perełke z wytworni rawkus album funcrasher plus? ......Równierz dzieło el-p (wtedy nagrywal jako company flow).Skoro juz jestesmy przy alternatywnych brzmieniach bazujacych na hip hopie polecam Prefuse'a 73 (zdecydowanie nowa szkoła samplingu hehe)...
hmm...a pamieta ktos jeszcze perełke z wytworni rawkus album funcrasher plus? ......Równierz dzieło el-p (wtedy nagrywal jako company flow).Skoro juz jestesmy przy alternatywnych brzmieniach bazujacych na hip hopie polecam Prefuse'a 73 (zdecydowanie nowa szkoła samplingu hehe)...
hmm...a pamieta ktos jeszcze perełke z wytworni rawkus album funcrasher plus? ......Równierz dzieło el-p (wtedy nagrywal jako company flow).Skoro juz jestesmy przy alternatywnych brzmieniach bazujacych na hip hopie polecam Prefuse'a 73 (zdecydowanie nowa szkoła samplingu hehe)......
tak się składa,że ostatnio nasłuchuję sobie troszkę funcrushera....skoro juz dyskusja poszła w tę stronę,to polecam jeszcze kapelkę dalek (to "a" piszę się z przegłosem,tj dwoma kropkami nad).
polecam!
tak się składa,że ostatnio nasłuchuję sobie troszkę funcrushera....skoro juz dyskusja poszła w tę stronę,to polecam jeszcze kapelkę dalek (to "a" piszę się z przegłosem,tj dwoma kropkami nad).
polecam!