CME UF 80 - podwójny sygnał MIDI w Cubase SX3

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
edneysis
CME UF 80 - podwójny sygnał MIDI w Cubase SX3

Post autor: edneysis » czwartek 11 cze 2009, 09:07

problem polega na tym ze przyciski Stop i Rec na moich klawiszach (CME UF 80) wysylaja dwa sygnaly na raz, tzn. sygnal stop i jeszcze jakis jeden ktory starsznie utrudnia mi prace ,bo zmiania niektore parametry we styczkach , np feedback. zamontowalem generic remote ktory dorwalem na stronie i wydaje mi sie ze nie powinno byc takich problemow. Jakies wyjscie z tej sytuacji??

Awatar użytkownika
Szofer

Re: CME UF 80 - podwójny sygnał MIDI w Cubase SX3

Post autor: Szofer » czwartek 11 cze 2009, 23:26

...problem polega na tym ze przyciski Stop i Rec na moich klawiszach (CME UF 80) wysylaja dwa sygnaly na raz, tzn. sygnal stop i jeszcze jakis jeden ktory starsznie utrudnia mi prace ,bo zmiania niektore parametry we styczkach , np feedback. zamontowalem generic remote ktory dorwalem na stronie i wydaje mi sie ze nie powinno byc takich problemow. Jakies wyjscie z tej sytuacji??...

Hej

ustaw kanal MIDI na sztywno w urzadzeniu i DAW i przypisz komunikat stop i rec na tym konktetnym kanale moze wlasnie jest cos wysylane przez inny kanal i unikniesz problemu

hej
Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

ODPOWIEDZ