Osobiste wkładki douszne

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
sounder12
Osobiste wkładki douszne

Post autor: sounder12 » wtorek 09 cze 2009, 10:52

Mam pytanie, czy ktoś wie gdzie można zrobić sobie indywidalną wkładkę uszną do odłsłuchu? mam krótki kanał słuchowy i wypada mi często słuchawka. Widziałem ,że w niemczech muzycy robią sobie takie wkładki na słuchawki. Jest to super rozwiązanie bo wkładka trzyma słuchawkę cokolwiek by nie robić:) jeśli ktoś wie gdzie można i kto to robi w Polsce dajcie znak.
pozdro

Awatar użytkownika
MaciejB

Re: Osobiste wkładki douszne

Post autor: MaciejB » wtorek 09 cze 2009, 11:06

spróbuj w salonach z aparatmi słuchowymi jak np Geers, tam można sobie zrobić wkładkę do ucha jaką tylko sie chce, a nawet wygodne osobiste stopery
Muzyk, realizator dźwięku, VJ

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » wtorek 09 cze 2009, 12:19

Jesli mozna podlaczyc sie do tematu. Jakie kupic sluchawki. Na rynku jest tego bardzo dużo, a w zasadzie nic nie mozna przetestować. Jedni mówią, żeby kupić Sony inni, że M-audio, jeszcze inni, ze shure nawet te tańsze są najlepsze. Czesto spotykam się z tym na scenie, ze realizator tak namiesza, ze nic nie slysze. Z drugiej strony na ile to jest bezpieczne. Podaje się maly sygnal, ale jednak ucho jest zastane jest inne ciśnienie. Laryngolog mowil mi, ze to nie jest dobre rozwiązanie ale w sumie to nic o tym nie wie.

sounder12

Post autor: sounder12 » wtorek 09 cze 2009, 12:21

...Mam pytanie, czy ktoś wie gdzie można zrobić sobie indywidalną wkładkę uszną do odłsłuchu? mam krótki kanał słuchowy i wypada mi często słuchawka. Widziałem ,że w niemczech muzycy robią sobie takie wkładki na słuchawki. Jest to super rozwiązanie bo wkładka trzyma słuchawkę cokolwiek by nie robić:) jeśli ktoś wie gdzie można i kto to robi w Polsce dajcie znak.
pozdro ...
W Medicus Aparaty Słuchowe robią takie wkładki na pewno, ja mam u nich wkładkę, ale do pływania, ale takie też robią.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » wtorek 09 cze 2009, 16:56

Osteofony też można u nich zakupić?
To poważne pytanie
Stay Psychedelic People!

ODPOWIEDZ