Znacie może miejsce występowania, albo macie może taki sampelek typu "Sub"? z jakimś dłuższym wybrzmiewaniem? Bo mam kilka takich "zjeżdżających w dól" subów (o takie mi chodzi) ale wszystkie są szybkie, a żaden time streach itd nic nie dają.. tzn. za krótki sampel żeby z niego coś wycisnąć...
:)
Sampel typu "Sub"
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Sampel typu "Sub"
...Znacie może miejsce występowania, albo macie może taki sampelek typu "Sub"? z jakimś dłuższym wybrzmiewaniem? Bo mam kilka takich "zjeżdżających w dól" subów (o takie mi chodzi) ale wszystkie są szybkie, a żaden time streach itd nic nie dają.. tzn. za krótki sampel żeby z niego coś wycisnąć...
:)...
Takie suby można łatwo wykręcić. Nie próbowałeś kombinować z sin`em?
Takie suby można łatwo wykręcić. Nie próbowałeś kombinować z sin`em?
...Znacie może miejsce występowania, albo macie może taki sampelek typu "Sub"? z jakimś dłuższym wybrzmiewaniem? Bo mam kilka takich "zjeżdżających w dól" subów (o takie mi chodzi) ale wszystkie są szybkie, a żaden time streach itd nic nie dają.. tzn. za krótki sampel żeby z niego coś wycisnąć...
Dobra wiadomość dla Ciebie - ktoś wycisnął taki sampelek. Wybrzmiewanie dosyć długie. Zjeżdża w dół też, i to aż do samych trzewi, bym powiedział. Oto on.
Dobra wiadomość dla Ciebie - ktoś wycisnął taki sampelek. Wybrzmiewanie dosyć długie. Zjeżdża w dół też, i to aż do samych trzewi, bym powiedział. Oto on.
Powiem Wam tak Panowie.. Tak jak wy to nawet Goździkowa nie pomaga..
[addsig]

[addsig]
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
...Powiem Wam tak Panowie.. Tak jak wy to nawet Goździkowa nie pomaga..
...
Nie wiem czy trafiłem w to czego poszukujesz a jeśli tak to w FxPansion Guru jest jest trochę tego. Pozdrawiam;)
http://wyslijto.pl/plik/a3sjb8yerp

...
Nie wiem czy trafiłem w to czego poszukujesz a jeśli tak to w FxPansion Guru jest jest trochę tego. Pozdrawiam;)
http://wyslijto.pl/plik/a3sjb8yerp
Pozdrawiam
Bean - nie wiem co masz na myśli mówiąc "zjeżdżający w dół". Chodzi o to, że faktycznie spada częstotliwość pierwszej harmonicznej (o ile dobrze się wyrażam) czy może, że filtr się zamyka.
W obu przypadkach osobiście użyłbym syntezatora mniej więcej tak:
1) Jakiś prosty przebieg - trójkąt, piła, prostokąt.
2) Stromy filtr dolno-przepustowy
3) Opadająca obwiednia na sterowanie odcięcia filtra (jeżeli ma tylko wycinać częstotliwości) lub na wysokość oscylatora.
Jeśli to prosty syntezator bez dodatkowej obwiedni - użyj LFO (sinus lub piła) i dopilnuj żeby obwiednia wzmacniacza wyciszyła dźwięk zanim nastąpi ponowne otwarcie filtra/strojenie oscylatora przez LFO.
Jeśli chodzi o tylko obniżenie częstotliwości dźwięku i masz problemy z tym LFO możesz użyć opcji gry legato i zwiększyć parametr portamento.
5) Pozostaje już tylko dostroić parametry filtra, i sprawdzić czy inne przebiegi nie zabrzmią lepiej.
W obu przypadkach osobiście użyłbym syntezatora mniej więcej tak:
1) Jakiś prosty przebieg - trójkąt, piła, prostokąt.
2) Stromy filtr dolno-przepustowy
3) Opadająca obwiednia na sterowanie odcięcia filtra (jeżeli ma tylko wycinać częstotliwości) lub na wysokość oscylatora.
Jeśli to prosty syntezator bez dodatkowej obwiedni - użyj LFO (sinus lub piła) i dopilnuj żeby obwiednia wzmacniacza wyciszyła dźwięk zanim nastąpi ponowne otwarcie filtra/strojenie oscylatora przez LFO.
Jeśli chodzi o tylko obniżenie częstotliwości dźwięku i masz problemy z tym LFO możesz użyć opcji gry legato i zwiększyć parametr portamento.
5) Pozostaje już tylko dostroić parametry filtra, i sprawdzić czy inne przebiegi nie zabrzmią lepiej.