Witam,
chciałbym kupić instrument, który będzie służył głównie do nauki. Docelowo chciałbym na nim grać w zespole blues-rockowym (w którym jestem drugim gitarzystą).
Po wstępnej selekcji w polu wyboru zostały mi:
Yamaha DGX 305
Roland E68
Roland G-600
Roland G-800
Który z tych instrumentów polecalibyście?
Pomoc w wyborze keyboardu
- Pshemo1981
Re: Pomoc w wyborze keyboardu
Ja bym wybrał używanego Korga TR, ale z tego co wymieniłeś to G800

Muzyk, kompozytor, aranżer - amator:)
...chciałbym kupić instrument, który będzie służył głównie do nauki...
Do nauki czego, obsługi aranżerów?
[addsig]
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......chciałbym kupić instrument, który będzie służył głównie do nauki...
...
Bardzo śmieszne ;> nauki gry na klawiszach - aranże nie są jakoś mocno wymagane.
Bardziej mi chodzi co sądzicie o jakości i trwałości intrumentów - nie są wszak juz one nowe.
...
Bardzo śmieszne ;> nauki gry na klawiszach - aranże nie są jakoś mocno wymagane.
Bardziej mi chodzi co sądzicie o jakości i trwałości intrumentów - nie są wszak juz one nowe.
...Bardzo śmieszne ;> nauki gry na klawiszach - aranże nie są jakoś mocno wymagane. Bardziej mi chodzi co sądzicie o jakości i trwałości intrumentów - nie są wszak juz one nowe. ...
A co tu niby jest qrna śmiesznego? Toż żaden z nich nie ulega biodegradacji, żaden też z nich nie nadaje się stricte do nauki gry na klawiszach.
Coby nie było - tylko G800 ma z powyższych naprawdę sensowną klawiaturę do gry (wręcz wzorcową) jak na tego typu instrument.
[addsig]
A co tu niby jest qrna śmiesznego? Toż żaden z nich nie ulega biodegradacji, żaden też z nich nie nadaje się stricte do nauki gry na klawiszach.
Coby nie było - tylko G800 ma z powyższych naprawdę sensowną klawiaturę do gry (wręcz wzorcową) jak na tego typu instrument.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......Bardzo śmieszne ;> nauki gry na klawiszach - aranże nie są jakoś mocno wymagane. Bardziej mi chodzi co sądzicie o jakości i trwałości intrumentów - nie są wszak juz one nowe. ...
...
Dzięki serdeczne za podpowiedź.
pozdrawiam
...
Dzięki serdeczne za podpowiedź.
pozdrawiam
G-800 i G-600 różnią się wielkością klawiatury oraz ... wagą i gabarytami. Do akompaniamentu i solówek na tle zespołu absolutnie wystarczy G-600, przy tym sprawia znacznie mniej problemów w transporcie. Brzmieniowo jest lepszy od E-68, klawiatura też lepsza. Polecam E-600.