Hejka!
Obiecywałem, że jak będę miał nowy komputer, to się pochwalę różnicą w wydajnosci i osiąganej latencji.
Otóż na kompie Core 2 Duo 1.86 z 2GB Ram i dysku Samsung, projekt w Cubase LE 24/44,1 , 13 ścieżek audio, 15 midiVST- otwarte 2 Haliony 1.1, 1 SampleTank2Free, wtyczki DXReverb Light, kilka delay'ów i kompresorów z Kubusia, jakiś phaser, flanger i chorus, stereo ekspander i coś tam jeszcze, śmiga bez zająknięcia z latencją 4ms z kartą Presonus Firepod na najnowszych sterach. VST Performance przy otworzonym projekcie wychyla się odrobinę poza 10%, podczas odtwarzania sięga czasem 35%
Na poprzednim kompie (Athlon 2000+, 512Ram) przy 20ms latencji obciążenie sięgało 90% (100% na wskaźniku windowsowym) i co rusz dało się słyszeć trzeszczenie i inne nieprzyzwoite dźwięki.
Duuużo do przodu :)
Pozdrawiam - Leff
Focusrite Saffire 26 I/O
Leff - Szczecin
Re: Focusrite Saffire 26 I/O
grembo - propozycja
wylacz multiprocessing w cubase (czy jak to sie tam nazywa, chodzi w kazdym razie o obsluge dwoch rdzeni, zeby jej nie bylo i cubase dzialal na jednym rdzeniu tylko)
i daj znac czy cos sie zmienilo
wylacz multiprocessing w cubase (czy jak to sie tam nazywa, chodzi w kazdym razie o obsluge dwoch rdzeni, zeby jej nie bylo i cubase dzialal na jednym rdzeniu tylko)
i daj znac czy cos sie zmienilo
fan dobrego brzmienia ;)
...Witam
Wlasnie stalem sie posiadaczem wymienionej karty. Piekna, preampy brzmia naprawde symaptycznie i wszystko jest pieknie ale...
.........
napiszę tylko tyle:
mam podobny problem z saffirem; sądzę, że jest to wersja softu - -mam nadzieję, że będzie lepiej;
pozdr.
h
Wlasnie stalem sie posiadaczem wymienionej karty. Piekna, preampy brzmia naprawde symaptycznie i wszystko jest pieknie ale...
.........
napiszę tylko tyle:
mam podobny problem z saffirem; sądzę, że jest to wersja softu - -mam nadzieję, że będzie lepiej;
pozdr.
h
...grembo - propozycja
i daj znac czy cos sie zmienilo...
:) Hej
Probowalem na samym poczatku bo denerwuje mnie leniwstwo tych DualCore (nie wiem dlaczego wszystko usiluje liczyc jednym Core - nie wiem czy widzialem zeby uzycie procesora bylo wieksze niz 51%).
Na wymienione problemy to nie wplywa :(
i daj znac czy cos sie zmienilo...
:) Hej
Probowalem na samym poczatku bo denerwuje mnie leniwstwo tych DualCore (nie wiem dlaczego wszystko usiluje liczyc jednym Core - nie wiem czy widzialem zeby uzycie procesora bylo wieksze niz 51%).
Na wymienione problemy to nie wplywa :(
napiszę tylko tyle:
pozdr.
h...
no cos obiecujacego napisal support :)
Obiecali jeszcze zrobic cos z tymi szumami gdy sie wlacza interface i np. Cubase.
Pzdr
pozdr.
h...
Obiecali jeszcze zrobic cos z tymi szumami gdy sie wlacza interface i np. Cubase.
Pzdr
Pzdr...
Grembo...
Mam okazje nabyć ten interface...
Mógłbyś w związku z tym napisać jak na dzień dzisiejszy sprawuje sie Saffire 26 ? Wyszły jakieś nowe stery i jak z latencją ?
2 kwestia : Jeżeli control surface pozbawiony jest mierników - tylko suwaki, jak dokonujesz "regulacji"... kiedy podepniesz np. syntezator - ten fakt jak dla mnie to nieporozumienie w tej klasie sprzętowej

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
Witam. Ja takze jestem na kupnie tego interfejsu prosze powiedziec czy pojawily sie juz nowe stery ? jezeli tak, to czy poprawila sie wydajnosc ? Pozdrawiam!