Postanowiłem zabrać się za odwyk. Będę się starać nie włączać komputera. Życie mi się przez to wali:). Ale grać trzeba i palce szlifować.
Będę potrzebować do tego moduł brzmieniowy do CME.
Możecie polecić najtańszy, jaki można tam wstawić? Zależy mi tylko na jednym pianinopodobnym brzmieniu i tyle. Chodzi tylko o palce.
Ja znalazłem tylko 2 opcje po około 1000 - 1200zł. Jeden to o ile pamiętam oryginał z CME (CME UF400e) a drugi jakiejś "znanej firmy".
Nigdy w życiu nie podejrzewałem, że VSTi mi nie wystarczy, więc wybaczcie mój blado zielony w tej kwestii.
Pomożecie?
Moduł brzmieniowy do CME UF 70
Re: Moduł brzmieniowy do CME UF 70
ja miałem kiedyś moduł dp-1.. tak się chyba nazywał. to jeszcze do klawiatury UF7, ale do 70 też z tego co wiem pasuje. jak chodzi o piana, to ujdzie. e-piano - jakaś porażka wogóle... brzmiało gorzej niż korgowskie DWGS (mimo, że to świetne próbki, ale umówmy się, do realizmu wiele im brakuje)
[addsig]
[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!
...ja miałem kiedyś moduł dp-1.. tak się chyba nazywał. to jeszcze do klawiatury UF7, ale do 70 też z tego co wiem pasuje. jak chodzi o piana, to ujdzie. e-piano - jakaś porażka wogóle... brzmiało gorzej niż korgowskie DWGS (mimo, że to świetne próbki, ale umówmy się, do realizmu wiele im brakuje)
...
Kosztuje nie wiele mniej co ten co podałem.
Tak sobie teraz myślę. Czy do tego sterownika mogę podłączyć tylko moduły brzmieniowe "przeznaczone dla CME" ? A co z zewnętrznymi?
...
Kosztuje nie wiele mniej co ten co podałem.
Tak sobie teraz myślę. Czy do tego sterownika mogę podłączyć tylko moduły brzmieniowe "przeznaczone dla CME" ? A co z zewnętrznymi?
Przecież ma Midi, więc możesz wpiąć wszystko... matko
[addsig]
[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!
Chwilunia... Przecież ZTCW to UF400e jest interfejsem audio (Firewire), a nie modułem brzmieniowym. Taką rolę pełni raczej Neosynth 24. Lub faktycznie ten DP-1, ale nie widzę go już na stronie CME, z czego wnioskuję, że już nie jest produkowany. Ale był na pewno znacznie tańszy niż 1200 PLN.
Biorąc pod uwagę Twoje potrzeby, wymogi "realizmu" brzmienia są żadne, więc na pewno nada się i DP-1...
Biorąc pod uwagę Twoje potrzeby, wymogi "realizmu" brzmienia są żadne, więc na pewno nada się i DP-1...
...Przecież ma Midi, więc możesz wpiąć wszystko... matko
...
no tak, zmyliło mnie to, że ten dedykowany do CME jest w środku.
Sorki, ale ja jestem jednym z tych, co wchodzą do sklepu muzycznego i widząc syntezatory sterowniki i stage pianina mówi " o rany ile organów". Wiesz, są i tacy co tylko muzą się zajmują a sprzęt to tylko narzędzie.
Ale wracając do tematu, jeśli wstawię dedykowany moduł, to co dzieje się z sygnałem midi w kablu, który zazwyczaj wysyła impulsy do karty dźwiękowej? Jest wysyłany nadal? Jeśli tak to można go dalej wykorzystywać?
Pozdr
...
no tak, zmyliło mnie to, że ten dedykowany do CME jest w środku.
Sorki, ale ja jestem jednym z tych, co wchodzą do sklepu muzycznego i widząc syntezatory sterowniki i stage pianina mówi " o rany ile organów". Wiesz, są i tacy co tylko muzą się zajmują a sprzęt to tylko narzędzie.
Ale wracając do tematu, jeśli wstawię dedykowany moduł, to co dzieje się z sygnałem midi w kablu, który zazwyczaj wysyła impulsy do karty dźwiękowej? Jest wysyłany nadal? Jeśli tak to można go dalej wykorzystywać?
Pozdr