Witam mam pewne pytanie - chciałbym do e mu 1820 podłączyć mixer (SOUNDCRAFT E12) i (ADA8000) - przeszukałem forum i znalazłem że ADA 8000 ma wbudowany zegar i że nie powinno być raczej problemu ? - ale podłączając mixer jak się będzie miała sprawa ?- będą jakieś dziwne trzaski np itd - chodzi mi o to czy da się to wszystko podłączyć jakoś , żeby chodziło ok i nie musiał bym kupować tej karty synchronizującej - E-MU Sync Daughter Card - podobno jest problem aby dostać tą kartę - szukałem tu i tam
może ktoś miał podobny dylemat
Bardzo proszę o rade
E-MU Sync Daughter Card
Re: E-MU Sync Daughter Card
możesz dac bez synchronizacji ale moze to spowodować błędy transmisji
możesz tez kartę ustawić na master i synchronizować ada8000 po wejściu adat(z tyłu przełącznik na slave dla adat)
możesz też ustawić ada8000 na master(dla adat) i kartę na slave
sygnały cyfrowe również przesyłają zegar - pewnie nie tak stabilny i dokładny jak WC ale najważniejsze że gra jak należy i nie traci pakietów
karty do emu już nie kupisz - a wielka szkoda bo sam bym dokupił i WC i docka 1820m.....szkoda że do 1212m v1 nie pasi ten microdock no ale creatibve musał dac ciała niestety
możesz tez kartę ustawić na master i synchronizować ada8000 po wejściu adat(z tyłu przełącznik na slave dla adat)
możesz też ustawić ada8000 na master(dla adat) i kartę na slave
sygnały cyfrowe również przesyłają zegar - pewnie nie tak stabilny i dokładny jak WC ale najważniejsze że gra jak należy i nie traci pakietów
karty do emu już nie kupisz - a wielka szkoda bo sam bym dokupił i WC i docka 1820m.....szkoda że do 1212m v1 nie pasi ten microdock no ale creatibve musał dac ciała niestety
aha mikser cie nie obchodzi - to nie jest urzadzenie cyfrowe
...aha mikser cie nie obchodzi - to nie jest urzadzenie cyfrowe...
Dziękuję bardzo za rady - tak creative schrzaniło sprawę - to naprawdę dziwne że nie myślą w sumie o klientach
- no ale czytając twoje rady wychodzi na to że można tak ze sobą skonfigurować sprzęt bez tej karty żeby śmigał - z czego się ciesze mam nadzieję że będzie ok
Pozdrawiam !
i jeszcze raz dziękuję
Dziękuję bardzo za rady - tak creative schrzaniło sprawę - to naprawdę dziwne że nie myślą w sumie o klientach
- no ale czytając twoje rady wychodzi na to że można tak ze sobą skonfigurować sprzęt bez tej karty żeby śmigał - z czego się ciesze mam nadzieję że będzie ok
Pozdrawiam !
i jeszcze raz dziękuję