Focusrite Liquid Channel

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
yellowstorm
Re: Focusrite Liquid Channel

Post autor: yellowstorm » niedziela 03 maja 2009, 16:29

Ja słyszłaem, że ten Focusrite to rewelacja! Jakość toru - świetna, symulacje, jak na... symulacje rewelacyjne! Czyli godny polecenia drogi sprzęt do zawodowego studia. Do zastosowań domowych lepszy jest chyba Liquid Mix test i przykłady brzmienia choćby tu:
http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/260/34/
HP Compaq nx6310 Centrino Duo, RAM2,5GB|E-mu 1616m PCMCIA|Korg microX|Korg padKONTROL|Yamaha MSP5|Roland VS880EX|AKG K121 STUDIO|ESI M4U|Sennheiser e845S

Awatar użytkownika
Popey

Post autor: Popey » niedziela 03 maja 2009, 20:50

A co byście wybrali ? Co ma większą Moc ? FOCUSRITE ISA ONE czy Ten FOCUSRITE LIQUID CHANNEL albo MIX ?
Wiem ze 1 kanałowy preamp wzmacnia sygnał. Ale troche nie rozumiem?
Jak go wzmacnia ? Chodzi o głośność ? Czy poprawia brzmienie, przejrzystość barwe ? Dzieki i pzdr:)
( Popey )

Producent i Raper oraz kompozytor tekstów. Muzyka Hip Hop, Rap, R & B, Classical.

www.myspace.com/popeyprodukcja

Awatar użytkownika
yellowstorm

Post autor: yellowstorm » niedziela 03 maja 2009, 21:30

Kolego, cos mi się zdaje że nas wypuszczasz... piszesz że chcesz wydać 2.500-11.000 i nie wiesz co to przedwzmacniacz? Nie wisz jaka jest różnica między Focusrite ISA One a Focusrite Liquid? KOŃCZMY.
HP Compaq nx6310 Centrino Duo, RAM2,5GB|E-mu 1616m PCMCIA|Korg microX|Korg padKONTROL|Yamaha MSP5|Roland VS880EX|AKG K121 STUDIO|ESI M4U|Sennheiser e845S

Awatar użytkownika
Popey

Post autor: Popey » niedziela 03 maja 2009, 21:44

...Kolego, cos mi się zdaje że nas wypuszczasz... piszesz że chcesz wydać 2.500-11.000 i nie wiesz co to przedwzmacniacz? Nie wisz jaka jest różnica między Focusrite ISA One a Focusrite Liquid? KOŃCZMY....
Mniej wiecej wiem, ale inni pisza to inni co innego :) . Możemy kończyć. I tak duzo sie dowiedziałem :)
( Popey )

Producent i Raper oraz kompozytor tekstów. Muzyka Hip Hop, Rap, R & B, Classical.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » niedziela 03 maja 2009, 21:53

Mniej wiecej wiem, ale inni pisza to inni co innego :) . Możemy kończyć. I tak duzo sie dowiedziałem :) ...

Jakie co innego? Preamp to preamp. ISA One i Liquid Channel to dwa, zupełnie inne urządzenia. ISA One to zwykły preamp. LC różni się tym, iż symuluje 40 klasycznych urządzeń, przez co teoretycznie masz większe możliwości kreowania brzmienia.(W sumie można powiedzieć iż jest to pudło napchane wtyczkami.) A Liquid Mix to już nie preamp.
Ja doradzam Ci kupno ISA One, jeśli by wybrać z tych dwóch. Będzie prościej dla Ciebie z obecną wiedzą i też zaoszczędzisz troszkę pieniążków.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Popey

Post autor: Popey » niedziela 03 maja 2009, 22:44

...Mniej wiecej wiem, ale inni pisza to inni co innego :) . Możemy kończyć. I tak duzo sie dowiedziałem :) ...

Jakie co innego? Preamp to preamp. ISA One i Liquid Channel to dwa, zupełnie inne urządzenia. ISA One to zwykły preamp. LC różni się tym, iż symuluje 40 klasycznych urządzeń, przez co teoretycznie masz większe możliwości kreowania brzmienia.(W sumie można powiedzieć iż jest to pudło napchane wtyczkami.) A Liquid Mix to już nie preamp.
Ja doradzam Ci kupno ISA One, jeśli by wybrać z tych dwóch. Będzie prościej dla Ciebie z obecną wiedzą i też zaoszczędzisz troszkę pieniążków.

Pozdrawiam!...
Dziękuje. Fakt, za dużo to o preampach niewiem, dlatego sie pytam .
A wiesz może czym się różni np. Compresor, Limiter i EQ w Cubasie i pluginach od tego w Preampie ? Bo jak niczym, to ISA ONE mi wystarczy :) .
pzdr
( Popey )

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » niedziela 03 maja 2009, 22:53

Dziękuje. Fakt, za dużo to o preampach niewiem, dlatego sie pytam .
A wiesz może czym się różni np. Compresor, Limiter i EQ w Cubasie i pluginach od tego w Preampie ? Bo jak niczym, to ISA ONE mi wystarczy :) .
pzdr ...

Poczytaj trochę o urządzeniu Liquid Mix (trochę na forum a jeszcze więcej w sieci). Ma podobne jakościowo symulacje. Ale i tak to jest inne urządzenie nawet pod tym względem.
Nie ma tego nawet jak porównać do Cubase-owskich wtyczek. Ale to znów inny temat.

Na początek nadal Ci radzę jednak zainwestować w normalny preamp, jak np. ISA One.

Awatar użytkownika
Popey

Post autor: Popey » niedziela 03 maja 2009, 22:55

...Dziękuje. Fakt, za dużo to o preampach niewiem, dlatego sie pytam .
pzdr ...

Poczytaj trochę o urządzeniu Liquid Mix (trochę na forum a jeszcze więcej w sieci). Ma podobne jakościowo symulacje. Ale i tak to jest inne urządzenie nawet pod tym względem.
Nie ma tego nawet jak porównać do Cubase-owskich wtyczek. Ale to znów inny temat.

Na początek nadal Ci radzę jednak zainwestować w normalny preamp, jak np. ISA One. ...
Rozumiem, hmn... Tylko chciałem uzyskać Maksymalną jakość. I trochę sie zastanawiam czy 2500 - 2800 zl za ten ISA ONE to mi wystarczy. A istnieje np. możliwość Połączenia dwóch ISA ONE ze sobą ? Coś by to dało ?
( Popey )

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » niedziela 03 maja 2009, 23:11

Rozumiem, hmn... Tylko chciałem uzyskać Maksymalną jakość. I trochę sie zastanawiam czy 2500 - 2800 zl za ten ISA ONE to mi wystarczy. A istnieje np. możliwość Połączenia dwóch ISA ONE ze sobą ? Coś by to dało ? ...

Napisałem na priwa.

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ