... Witam wszystkich. Nie mogłem znaleść nic o tym sprzęcie na Polskich stronach. Oprócz podstawowych opisów. Szukam i szukam Preampów. Znalazłem FOCUSRITE LIQUID CHANNEL. I chciałem go już zamówić gdy przeczytałem na stronie producenta że wymagane są programy typu Pro Tools itd + Inny Software.
Pozatym nic wiecej o nim niewiem czy jest dobry, bardzo dobry czy słaby? I czy będzie chodzić jak każdy normalny preamp a nie tylko z Pc albo Mac. Proszę o poradę i dziękuję pzdr.

...
Jak przeczytasz choćby tylko to co jest w sieci, to dowiesz się że jest to znakomity przedwzmacniacz czyt. prawie normalny preamp bo z możliwością symulacji aż 40 modeli "kultowych" (nie lubię tego oklepanego słowa brrr) przedwzmacniaczy!
Niestety nie miałem nigdy możliwości obcowania z tym urządzeniem ale jeśli chodzi o software to przypuszczm, że chodzi o edytor do tego zaawansowanego preampu i oznacza że pracuje zarówno pod PT jak i innym orogramowaniem typu DAW. Pewnie bardziej pomogą Ci którzy są w posiadaniu tego sprzęu tylko najpierw muszą zejść z "chmurek" zniżyć się do poziomu śmiertelników i odpowiedzieć na Twoje pytanie :)
pozdrawiam