rejestracja obrazu
mam pytanie.
posiadam magnetowid,chcialbym nagrac obraz.
magnetowid posiada z tylu:
av1 (tv) standardowa wtyczka
av2 (decoder/ext) standardowa wtyczka
rf in typ antenowy
rf out typ antenowy
komputer mam stary.karte graficzna viper 550.
planuje zakup komputera od dawna ale niestety mnie jeszcze nie stac ale tymczasem chcialbym zbierac sample z magnetowidu.
jakies urzadzenie przenosne?
w przyszlosci chcialbym miksowac dzwiek z obrazem ale w sprawie karty(?) wideo,programu(pozostac przy produktach ableton?) w ogole sie nie znam.powroce z pytaniami ale narazie chcialbym zaczac zbierac sample z magnetowidu.
z gory dzieki za info
rf in typ antenowy
rf out typ antenowy
planuje zakup komputera od dawna ale niestety mnie jeszcze nie stac ale tymczasem chcialbym zbierac sample z magnetowidu.
w przyszlosci chcialbym miksowac dzwiek z obrazem ale w sprawie karty(?) wideo,programu(pozostac przy produktach ableton?) w ogole sie nie znam.powroce z pytaniami ale narazie chcialbym zaczac zbierac sample z magnetowidu.
z gory dzieki za info
lubie halas
Re: rejestracja obrazu
.................powroce z pytaniami ale narazie chcialbym zaczac zbierac sample z magnetowidu.....................
Proponuje zacząć zbierać sample z rur wydechowych samochodów na skrzyżowaniu. Z pewnością będzie jeszcze większy odlot
Proponuje zacząć zbierać sample z rur wydechowych samochodów na skrzyżowaniu. Z pewnością będzie jeszcze większy odlot

Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.
...mam pytanie.
rf in typ antenowy
rf out typ antenowy
z gory dzieki za info
...
Trzeba sie dobrze zastanowić, żeby spróbować zrozumieć, o co Ci chodzi....
Zamierzasz zgrywać próbki obrazu z magnetowidu do komputera?
To raczej nie to forum, ale...
Podaj więcej szczegółów.
rf in typ antenowy
rf out typ antenowy
z gory dzieki za info
...
Trzeba sie dobrze zastanowić, żeby spróbować zrozumieć, o co Ci chodzi....
Zamierzasz zgrywać próbki obrazu z magnetowidu do komputera?
To raczej nie to forum, ale...
Podaj więcej szczegółów.

a niech sampluje to na co ma ochotę i tak jak mu się podoba !
http://www.youtube.com/watch?v=ON8lVgJxMQA
bo niby dlaczego nie ?
narazie chcialbym samplowac obraz.
z dzwiekiem nie mam problemu...jest wyjscie out w magnetowidzie .chodzi mi o to aby samplowac sam obraz,zazwyczaj krotkie fragmenty.w [rzyszlosci chcialbym miec w komputerze nie tylko sample audio ale rowniez wideo.posiadam live 6;w nowszych wersjach podobno z obrazem da sie cos konkretniejszego zrobic.
w tej chwili nie mam funduszy na komputer ani sekwencer wideo.ale zastanawam sie juz teraz jaki program .moze uproszczony vegas(?)...ableton mial cos stworzyc z cycling...
do tego dochodzi problem karty(?)jak sie wprowadza wideo do komputerow?
karta tv? moze niektore karty graficzne?
moze to nie to forum
ale w klubach nieraz widzialem wizualizacje zawierajace krotkie fragmenty filmow i innych materialow filmowych.
fakt pytan jest wiele.
najwazniejsze:
1-czy sa przenosne rejestratory ktore moglbym podlaczyc do wideo(dvd rowniez) aby uchwycic krotkie fragmenty?
chcialbym miec mozliwosc podlaczenie rejestratora do dvd kiedy z przyjaciolmi ogladam film na wideo lub dvd(wiekszosc kolegow posiada dvd)
2-jak jest z wideo w nowych wersjach abletona?
jakie sa inne sekwencery audio wideo za rozsadne pieniadze?
posiadam live 6...upgrade wychodzi o wiele taniej niz zakup programu tylko do wideo.
3-bardzo ogolnie;jak podlaczyc wideo(panasonic nv/hd660) abym mogl zbierac sample.. na czyms przenosnym lub komputerze
wiem ze to wszystko jest zagmatwane....nie prosze o konkretne odpowiedzi ale bardziej o linki.
pzdr
z dzwiekiem nie mam problemu...jest wyjscie out w magnetowidzie .chodzi mi o to aby samplowac sam obraz,zazwyczaj krotkie fragmenty.w [rzyszlosci chcialbym miec w komputerze nie tylko sample audio ale rowniez wideo.posiadam live 6;w nowszych wersjach podobno z obrazem da sie cos konkretniejszego zrobic.
w tej chwili nie mam funduszy na komputer ani sekwencer wideo.ale zastanawam sie juz teraz jaki program .moze uproszczony vegas(?)...ableton mial cos stworzyc z cycling...
do tego dochodzi problem karty(?)jak sie wprowadza wideo do komputerow?
karta tv? moze niektore karty graficzne?
moze to nie to forum
ale w klubach nieraz widzialem wizualizacje zawierajace krotkie fragmenty filmow i innych materialow filmowych.
fakt pytan jest wiele.
najwazniejsze:
1-czy sa przenosne rejestratory ktore moglbym podlaczyc do wideo(dvd rowniez) aby uchwycic krotkie fragmenty?
chcialbym miec mozliwosc podlaczenie rejestratora do dvd kiedy z przyjaciolmi ogladam film na wideo lub dvd(wiekszosc kolegow posiada dvd)
2-jak jest z wideo w nowych wersjach abletona?
jakie sa inne sekwencery audio wideo za rozsadne pieniadze?
posiadam live 6...upgrade wychodzi o wiele taniej niz zakup programu tylko do wideo.
3-bardzo ogolnie;jak podlaczyc wideo(panasonic nv/hd660) abym mogl zbierac sample.. na czyms przenosnym lub komputerze
wiem ze to wszystko jest zagmatwane....nie prosze o konkretne odpowiedzi ale bardziej o linki.
pzdr
lubie halas
fan dobrego brzmienia ;)
"Samplowanie" obrazu nazywa sie Grabowanie obrazu. Tak dla ścisłości.

..."Samplowanie" obrazu nazywa sie Grabowanie obrazu. Tak dla ścisłości.
...
Dyskutowałbym. Dźwięk również się "grabuje". A sampl (sampel?) to po prostu próbka, bez wskazania, jakiego materiału.

Dyskutowałbym. Dźwięk również się "grabuje". A sampl (sampel?) to po prostu próbka, bez wskazania, jakiego materiału.
......"Samplowanie" obrazu nazywa sie Grabowanie obrazu. Tak dla ścisłości.
...
Dyskutowałbym. Dźwięk również się "grabuje". A sampl (sampel?) to po prostu próbka, bez wskazania, jakiego materiału. ...
Tysz prowda. Ale łatwiej sie porozumieć jak uzywa się konkretnych zwrotów. To tak jak ktoś rozróżni czy aranzuje, masteruje, miksuje, czy komponuje.
Koledze polece coś z Sony. Są różne wersje Sony Vegas, rowniez całkien tanie. Kapitalne do montarzu i obróbki. Typowo muzyczny program nie załatwi do konca sprawy filtrów i efektów, exportu, renderingu, masteringu czy authoringu.

Dyskutowałbym. Dźwięk również się "grabuje". A sampl (sampel?) to po prostu próbka, bez wskazania, jakiego materiału. ...
Tysz prowda. Ale łatwiej sie porozumieć jak uzywa się konkretnych zwrotów. To tak jak ktoś rozróżni czy aranzuje, masteruje, miksuje, czy komponuje.
Koledze polece coś z Sony. Są różne wersje Sony Vegas, rowniez całkien tanie. Kapitalne do montarzu i obróbki. Typowo muzyczny program nie załatwi do konca sprawy filtrów i efektów, exportu, renderingu, masteringu czy authoringu.
wiec w sumie kamera rozwiaze problem.poszukam wiecej info w sieci. sprawdze strone vegas,forum i dalej tym tropem.
dzieki
dzieki
lubie halas