No właśnie-jak brzmi ten TG-x 60?
Ktoś kiedyś w opisie tego mikrofonu twierdził że dobrze brzmi do soulu , jazzu itp....Mnie własnie potrzebny jest dynamik do takich zastosowań....
Co nieco o mikrofonach Beyerdynamica z seruii OPus i TG-X było w wrześniowym i listopadowym numerze Live Sounda, w pierwszym były chyba wokalne a w drugim instrumentalne, albo odwrotnie. Nie pamiętam czy było coś o TG-X 80
Beyerdynamic TG-X 80
Re: Beyerdynamic TG-X 80
moim zdaniem opus 89 jest taki bardziej miękki i delikatniejszy od tg-x60.
podaje link do opisu testowego beyerów,ale moim zdaniem trzeba iśc do sklepu i pospiewać na nich. ja wybrałem beyer i jest super!!
http://www.rnr.pl/p8002.931_beyerdynamic_opus_89_mikrofon_dynamiczny.html
podaje link do opisu testowego beyerów,ale moim zdaniem trzeba iśc do sklepu i pospiewać na nich. ja wybrałem beyer i jest super!!
http://www.rnr.pl/p8002.931_beyerdynamic_opus_89_mikrofon_dynamiczny.html
...I jaki mógłbyś polecić preamp do nich? (Tak do 500-700zł) ...
nie wiem jaki stary nie jestem eznany w preampach. osobiscie używam YAMAHA N12,więc wzystko mam na pokładzie. nie wiem.moze jakaś fajna karta firewire z dobrymi preampami? chyba tak. słyszałem dużo dobrego o TC ELECTRONIC np: Konnekt 8 a do 500 to może Presonus TubePre ?zobacz
nie wiem jaki stary nie jestem eznany w preampach. osobiscie używam YAMAHA N12,więc wzystko mam na pokładzie. nie wiem.moze jakaś fajna karta firewire z dobrymi preampami? chyba tak. słyszałem dużo dobrego o TC ELECTRONIC np: Konnekt 8 a do 500 to może Presonus TubePre ?zobacz
...moim zdaniem opus 89 jest taki bardziej miękki i delikatniejszy od tg-x60.
http://www.rnr.pl/p8002.931_beyerdynamic_opus_89_mikrofon_dynamiczny.html...
Wielkie dzięki za test !
http://www.rnr.pl/p8002.931_beyerdynamic_opus_89_mikrofon_dynamiczny.html...
Wielkie dzięki za test !
Jestem nauczycielem muzyki
......moim zdaniem opus 89 jest taki bardziej miękki i delikatniejszy od tg-x60.
Wielkie dzięki za test !...
Trochę mi się to kłóci ze sobą...Skoro Opus 89 predystynowany jest(wg.opinii producenta) do cięższej muzy to czemu jest ...łagodniejszy i miększy w brzmieniu
Cechy te powinien- moim skromnym zdaniem-posiadac majk do soulu , jazzu itp...
Wg.producenta także-właśnie TG-X 60 najlepiej sprawdzi się we wspomnianym jazzie czy soulu...je ne comprends pas...
Wielkie dzięki za test !...
Trochę mi się to kłóci ze sobą...Skoro Opus 89 predystynowany jest(wg.opinii producenta) do cięższej muzy to czemu jest ...łagodniejszy i miększy w brzmieniu

Wg.producenta także-właśnie TG-X 60 najlepiej sprawdzi się we wspomnianym jazzie czy soulu...je ne comprends pas...
"... Podobnie jak Ty poszukiwałem informacji o TG-X80 i całkiem sporo znalazłem na forach niemieckich. Na jednym z nich pewien forumoicz dokonał zestawienia próbek 5 mikrofonów: Shure SM58, Beta SM58, Neumann KMS 105, Beyerdynamic TG-X60 i właśnie TG-X80. Podał ocenie jakość ich brzmienia, a cała zabawa polegała na tym aby odgadnąć która próbka została nagrana na danym mikrofonie.
Co się okazało?? Szczury były odgadywane najczęściej i komentowane jako najsłabsze a sam TG-X80 był wielokrotnie mylony ze dwa razy droższym Neumannem! ..."
I wcale sie nie dziwię..!
Właśnie przez 3 godziny testowałem TG-X 81(wersja z wyłącznikiem), którego wczoraj dostałem...Powiem tylko ,że mój "zenek" E865(sygnowany przez Stinga) nieco zbladł

Jednym słowem...dynamika, szerokie brzmienie(pasmo) itp.
W każdym razie do "mojej" muzy -the best..!