Przez MIDI czy USB?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
INES
Re: Przez MIDI czy USB?

Post autor: INES » środa 18 mar 2009, 09:57

Wystarczy ustawić w Cubase TimeStamp w Device setup i problem znika automatycznie.
Cóż lenistwo, a wystarczyło tylko przeczytać i zaznaczyć wyżej wspomnianą opcje…
Ach te USB :)

Awatar użytkownika
cortazar
Kontakt:

Post autor: cortazar » środa 18 mar 2009, 10:19

I polecam także w ustawieniach kontrolera USB wyłączyć opcję przy zarządzaniu energią "Zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" - i wtedy klawiatura podłączona przez USB nie powinna zanikać przy dłuższym używaniu.

AgaM

Post autor: AgaM » środa 18 mar 2009, 12:38

...Wcześniej napisałam, iż nie ma różnicy miedzy podłączeniem klawiatury sterującej przez USB - jednak się myliłam.
Kupiłam klawiaturę Edirol PCR 300 i okazuje się, że przy podłączeniu przez port USB podczas nagrywania dźwięki się przestawiają. Na samym początku wszystko jest OK, lecz po dłuższej pracy, dźwięki podczas nagrywania są przesunięte – czym dłużej pracuję dźwięki przestawiają się coraz bardziej.
Gdy uruchomię jeszcze raz komputer wszystko powraca do normy – tylko na jakiś czas. Później dzieje się tak samo.

Przy podłączeniu klawiatury przez MIDI wszystko jest działa idealnie.

Więc jednak USB nie jest idealnym rozwiązaniem.
Czy ktoś z Was miał podobny problem?
...
Mialem to samo na Edirolu ale w moim wypadku pomoglo odinstalowanie nowych a zainstalowanie starych driverow do klawiatury.

ODPOWIEDZ