Co w Berlinie?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
nablaone
Kontakt:
Co w Berlinie?

Post autor: nablaone » poniedziałek 16 mar 2009, 22:30

Witam,

Będę w Berline pare dni, co polecacie zobaczyć/posłuchać w kontekście audio. Soundsysytemu klubowego mam zamiar doświadczyć . Może znacie jakieś secondhandy z kultowym sprzętem? Tak aby pomacać/posłuchać

Awatar użytkownika
cannondalekiller

Re: Co w Berlinie?

Post autor: cannondalekiller » wtorek 17 mar 2009, 12:38

W Berlinie odwiedziłem parę miejsc/klubów na wielu koncertach rockowych - nigdy nie było lipy. Wisi tam zawsze zacny sprzęt z zapasem mocy. Wiele klubów ma na swej stronie wylistowany swój sprzęt od gratów dla DJi, po przez PA, FOH, monitor i światło. Często też sprzęt gra tam 2 sezony i jest wymieniany.

nablaone
Kontakt:

Post autor: nablaone » wtorek 17 mar 2009, 15:15

Sam sobie odpiszę

Jest taki sklep: http://www.schneidersbuero.de/

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » wtorek 17 mar 2009, 15:18

Tak aby pomacać/posłuchać
jeśli chciałbyś sprzęt studyjny, syntezatory, monitory, itp to polecam justmusic.de (ale nie ten przy pariserstr. tylko ten drugi) duuuuuży wybór
[addsig]
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

perfektsound

Post autor: perfektsound » wtorek 17 mar 2009, 23:51

...Tak aby pomacać/posłuchać
jeśli chciałbyś sprzęt studyjny, syntezatory, monitory, itp to polecam justmusic.de (ale nie ten przy pariserstr. tylko ten drugi) duuuuuży wybór
...
+1
Ja wszystko dotad, jesli nie z prywatnych ogloszen (zreszta tez w Berlinie - bo Polacy sprzedajac uzywany sprzet chca zerznac jeszcze ile sie da szmalu i wala cene jakby to byla nowka a Niemcy wola sprzedac i miec z glowy, wiec maja lepsze ceny uzywek... ) kupuje w JustMusic w Kulturbrauerei. Wszystko jest od reki, mozna dotknac, maja male studio wyłożone dosłowne Makami itd itd. Tez polecam ;)
Alternatywna muzyka elektorniczna.

Recoil

Post autor: Recoil » środa 18 mar 2009, 09:32

Też polecam Justmiusic w Berlinie. Jak tam wszedłem to chciałem się tam zameldować na stałe ale mi nie pozwolili:)
Pozatym czasami są takie promocje że głowa boli, lub po prostu robią wyprzedaże starego sofware'u w cenach dosłownie śmiesznych np to:
http://www.justmusic.de/item/ik-multimedia-ultimate-mastering-bundle-0-0-0-21412.html
no przecież to jest śmieszna cena w porównaniu z naszymi dystrubutorami.
Polecam też stanowisko do testowania sampli best serviece. Możesz sobie przetestować przed kupnem co chcesz.

Polecam gorąco ten sklep. U nas w zachodniopomorskim coś takiego by się przydało

nablaone
Kontakt:

Post autor: nablaone » środa 18 mar 2009, 11:01

Dzięki za info. Widze, że sprzedają produkty Elektrona . Może sie uda pomacać.

perfektsound

Post autor: perfektsound » środa 18 mar 2009, 16:09

Polecam gorąco ten sklep. U nas w zachodniopomorskim coś takiego by się przydało...

A wy macie blisko do Musik Town w Neubrandenburgu przeciez....

Jak ostatnio bylem, to stał. Patrz na dział z groovboxami, generalnie wszystkie jakie są tam stoją gotowe do testowania.
Alternatywna muzyka elektorniczna.

nablaone
Kontakt:

Post autor: nablaone » środa 25 mar 2009, 00:09

...
Polecam gorąco ten sklep. U nas w zachodniopomorskim coś takiego by się przydało...

A wy macie blisko do Musik Town w Neubrandenburgu przeciez....

Jak ostatnio bylem, to stał. Patrz na dział z groovboxami, generalnie wszystkie jakie są tam stoją gotowe do testowania....

Byłem. Faktycznie sklep robi wrażenie. Jest zatowarowany. Sprzętu kupe tam stoi. Pobawiłem się trochę machinedrum'em, cóż w widać różnicę w jakości w stosunku do Korga ESX.

ODPOWIEDZ