Witam!
Wiem iż podobne tematy były poruszane, ale proszę o nie kasowanie tematu. Zależy mi na szybkim rozwiązaniu problemu, bo projekt czeka i czas ciśnie.
Borykam się z może i łatwym i głupim problemem podłączenia mojego Nord Leada przez midi. Obecnie przez USB (ustawione na wysyłanie midi) mam podpiętego Rolanda Juno-G. Chciałem Nord Leada podłączyć kablami midi do interfejsu. Cóż, dziwne rzeczy się dzieją. Po podłączeniu do interfejsu M-audio FW410 zanika dźwięk w Cubaste Studio 4 i w dodatku wszystko (głównie projekty) otwiera 2-3 razy wolniej niż zwykle.
Jedyne połączenie jakie zadziałało, to Juno-G + Nord, ale chciałbym z CS4 oddzielnie sterować obydwoma instrumentami przez midi. O tym konkretnym połączeniu w instrukcji do interfejsu ani słówka, a po połowie dnia spędzonego z instrukcjami Norda, Juno-G i CS4 kompletnie się poddałem. W czym może być problem?
Z góry dzięki za sugestie!
Nord Lead i FW410 - problem z MIDI
- Soundscape
- Kontakt:
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Nord Lead i FW410 - problem z MIDI
Widzę, że nie bardzo z tym problemem...
Podbijam temat, mam nadzieję, że da się to rozwiązać. Mogą być też ewentualnie inne sugestie połączenia. Dodam jeszcze, że Nord wpięty bezpośrednio w MIDI In/Out FW410 też nie działa. (Brak audio w Cubase + zacięcia...)
Podbijam temat, mam nadzieję, że da się to rozwiązać. Mogą być też ewentualnie inne sugestie połączenia. Dodam jeszcze, że Nord wpięty bezpośrednio w MIDI In/Out FW410 też nie działa. (Brak audio w Cubase + zacięcia...)
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Nord Lead i FW410 - problem z MIDI
No, spróbuję jeszcze raz. Sformułuję pytanie inaczej.
Chciałbym aby Juno-G odbierał (i wysyłał) komunikaty MIDI do Cubase S 4 przez USB. (To akurat działa idealnie i nie ma problemów.) Do tego chciałbym aby Nord Lead również wysyłał i odbierał owe komunikaty, ale przez Midi In/Out interfejsu FW 410. Jak to poprawnie skonfigurować?
Grzebałem w instrukcji Juno-G, norda, CS4 i oczywiście FW410 i nic z tego. Próbowałem podłączeń na wszelkie możliwe sposoby, ale nie chce to działać razem...Pół weekendu na to poszło. Być może to prosta sprawa, ale ja już nie mam sił...
Chciałbym aby Juno-G odbierał (i wysyłał) komunikaty MIDI do Cubase S 4 przez USB. (To akurat działa idealnie i nie ma problemów.) Do tego chciałbym aby Nord Lead również wysyłał i odbierał owe komunikaty, ale przez Midi In/Out interfejsu FW 410. Jak to poprawnie skonfigurować?
Grzebałem w instrukcji Juno-G, norda, CS4 i oczywiście FW410 i nic z tego. Próbowałem podłączeń na wszelkie możliwe sposoby, ale nie chce to działać razem...Pół weekendu na to poszło. Być może to prosta sprawa, ale ja już nie mam sił...