Brzmienia orkiestrowe VST dla Cubase

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
wishmaster
Re: Brzmienia orkiestrowe VST dla Cubase

Post autor: wishmaster » środa 02 maja 2007, 11:57

To co piszesz Pietro, odnosnie technik plynnych przejsc w rozne artykulacje, jest cholernie ciekawe. Co ja bym dal, zeby teraz miec Cie z Twoja wiedza "pod reka":) Kwestia kontrolerow to u mnie pieta achillesowa. Co prawda ja "pracuje" na GS3, z Vienna na pokladzie ale ciezko to nazwac praca wlasnie z uwagi na niewielkie wykorzystanie drzemiacych w niej mozliwosci. I cos jest w tym o co napisales - czlowiekowi nie starcza intelektu albo cierpliwosci zeby pozadnie rozgryzc to co ma pod reka a pcha sie w nastepne biblioteki, coraz to nowe aplikacje. Bledne kolo. Muzyka stoi.

Jesli chodzi o Philharmonik (inauguracja styczen 2005 - czyli nie taka to znowu nowka) to niewiele mam do powiedzenia, poza jednym: slyszalem demka zarowno Philharmonika jak i Orchestra Gold Edition i powiem tyle, ze na moje ucho roznica brzmieniowa jest drastyczna na niekorzysc Miroslava. Jest tak zle, ze w tym przypadku o gustach odbiorczych nawet nie ma co dyskutowac. Takie moje (niech bedzie ze subiektywne) zdanie.

pozdrawiam
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty

Awatar użytkownika
wishmaster

Post autor: wishmaster » środa 02 maja 2007, 12:09

acha...
ps.
Posluchalem tez Twoich demek, Pietro i powiem, ze dla mnie jestes miszcz :) na pustyni.
Nareszcie cos bardzo dobrego i ciekawego posrod zalewu "kompozytorskich" stronek
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty

Pietro

Post autor: Pietro » czwartek 03 maja 2007, 01:16

...acha...
ps.
Posluchalem tez Twoich demek, Pietro i powiem, ze dla mnie jestes miszcz :) na pustyni.
Nareszcie cos bardzo dobrego i ciekawego posrod zalewu "kompozytorskich" stronek...

Niezmiernie mi miło :) Ale chyba nie brakuje tu naprawdę porządnych i porządniejszych kompozytorów.

GS3 niestety nie znam (z VSL osobiście spotkałem się tylko kilka razy), ale jeśli masz jakieś pytania, czy problemy, to wal, spróbujemy coś poradzić. Mój e-mail masz na dole.

Pozdrawiam.

- Piotr

przemo78

Post autor: przemo78 » sobota 21 lut 2009, 23:08

Na dzień dzisiejszy Miroslav Philharmonik - Classik Edition
i EWQLSO SILVER COMPLETE są na podobnym pułapie cenowym ale ten pierwszy ma 250 brzmień -1,5GB a więc mocno okrojony od pełnej wersji która ma ok. 1300 brzmień ale za to dużo droższa. Natomiast EWQLSO ma bibliotekę 11GB - nie wiem ile brzmień, ale pewnie niczego tam nie brakuje.
Sam zastanawiam się nad kupnem - wybór trudny bo cena gra rolę - do ok. tysiąca zł. Więc raczej zdecydowałbym się na EWQLSO silver, ale jest jeszcze jeden i o niego chciałem zapytać - MOTU Symphonic Instrument, nieco droższy, ale z opisu możliwości, dema audio i video jest interesujący.
Biblioteka 8GB łącznie z chórami, klawesynami i dużą ilością brzmień organów,
ma funkcję disk streaming. Może ktoś wie jak to się ma do EWQLSO silver jeśli chodzi o możliwości / brzmienie / wymagania - posiadam P4 3,2GHz 2GB RAM, dyski SATA.

ODPOWIEDZ