Sonalksis FreeG za free - co to?
czemu to moze sluzyc? i co ma poza lepszym meteringiem i przelaczaniem pre-fader etc. (nie rozumiem, wkladam w insert w Cubase i nagle moge cos na co myslalem architektura mixera cubesowego nie pozwala? jakie z tego koerzysci?
Re: Sonalksis FreeG za free - co to?
pluginowy fader i w sumie nic wiecej........plus troszke powazniejszy metering
mozesz sobie mocniej wysterowac sygnal niz pozwala na to natywny mikser aplikacji (nie wiem, ile dB na + jest w Cubase?)
poza tym mozna go wlozyc pomiedzy 2 pluginy i zmodyfikowac sygnal np po EQ i przed kompresorem powazniej, niz na to pomaga output w EQ, bez wysylania na submix
po prostu fajny gadzet, mam i nieraz uzywam wlasnie w takich sytuacjach, za darmo i ladny w dodatku :)
poza tym mozna go wlozyc pomiedzy 2 pluginy i zmodyfikowac sygnal np po EQ i przed kompresorem powazniej, niz na to pomaga output w EQ, bez wysylania na submix
po prostu fajny gadzet, mam i nieraz uzywam wlasnie w takich sytuacjach, za darmo i ladny w dodatku :)
fan dobrego brzmienia ;)
no to instaluje - rzeczywiscie - do zastosowan z EQ wydaje sie przydatny - wskaznik RMS tez wydaje mi sie przydatny juz na track - przydalby sie jeszcze mierniczek faz - ale coz to za darmo jest :)
- heathenichaer
panowie a ja mam inne pytanie, kiedy założe FreeG na track pokazuje mi RMS i Peak o jakiś tam wartościach, jak zmianiam faderem z tej wtyczki to dane co oczywiste się zmianiają... ale jak zmieniam głośność za pomocą fadera z DAW wartości RMS i Peak się nie zmianiją - choćbym zrobił -48 lub +24 stąd nie wiem czy ta wtyczka godna zaufania?
Albo jeśli wszystko gra napiszcie czego nie kumam?
Albo jeśli wszystko gra napiszcie czego nie kumam?
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3
...panowie a ja mam inne pytanie, kiedy założe FreeG na track pokazuje mi RMS i Peak o jakiś tam wartościach, jak zmianiam faderem z tej wtyczki to dane co oczywiste się zmianiają... ale jak zmieniam głośność za pomocą fadera z DAW wartości RMS i Peak się nie zmianiją - choćbym zrobił -48 lub +24 stąd nie wiem czy ta wtyczka godna zaufania?
Albo jeśli wszystko gra napiszcie czego nie kumam?...
Wszystko OK. Inserty sa przed faderem po prostu. W cubase dwa ostatnie sa po.
Albo jeśli wszystko gra napiszcie czego nie kumam?...
Wszystko OK. Inserty sa przed faderem po prostu. W cubase dwa ostatnie sa po.
- heathenichaer
Wszystko OK. Inserty sa przed faderem po prostu. W cubase dwa ostatnie sa po....
dziękować
dziękować
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
@