AKG C 3000 B?
czy zna ktoś ten mikrofon?
czy jest on wart uwagi do domowego studia?
czy jest on wart uwagi do domowego studia?
Muzyk, gitarzysta i skrzypek. Zajmuję się również komponowaniem, aranżowaniem utworów i ich produkcją w moim studio. Zapraszam do współpracy!
Re: AKG C 3000 B?
...czy zna ktoś ten mikrofon?
czy jest on wart uwagi do domowego studia?...
Jasne że wart(to zawsze lepsze od "Chińczyków").AKG to stara Austriacka firma.Nigdy nie produkowała "bubli".Ja sam używam mikrofonów AKG:C-414 EB,D-12(z roku 1964) oraz D-190 C(3 sztuki z lat 70).
Jasne że wart(to zawsze lepsze od "Chińczyków").AKG to stara Austriacka firma.Nigdy nie produkowała "bubli".Ja sam używam mikrofonów AKG:C-414 EB,D-12(z roku 1964) oraz D-190 C(3 sztuki z lat 70).
Znam tylko model C3000 (bez B) i to niestety był bubel - bardzo przejaskrawiony, ostry nieprzyjemny dźwięk. Podobno C3000B jest poprawiony, ale to generalnie przestarzała niskobudżetowa konstrukcja. Od tamtego czasu technologia i rynek poszły bardzo do przodu, co spowodowało wielką konkurencję w tym segmencie. Biorąc pod uwagę cenę C3000B upierałbym się, że można lepiej wydać te pieniądze, nawet na Chińczyka.
zgadzam się z MB ..... nie jest to dobry mikrofon - drewniane brzmienie z wyeksponowanym "chorym" środkiem
...czy zna ktoś ten mikrofon?
Miałem kiedyś C3000 i niespecjalnie mi leżał, podobno C3000B jest dużo lepszy, ale nie wiem na pewno. Moim zdaniem warto wbijać się w markowe mikrofony, jeśli chodzi o AKG to w niewygórowanej cenie warty świeczki jest C2000 no i "wół roboczy" C1000, którym nagrasz wszystko, lub prawie wszystko bardzo porządnie.
Miałem kiedyś C3000 i niespecjalnie mi leżał, podobno C3000B jest dużo lepszy, ale nie wiem na pewno. Moim zdaniem warto wbijać się w markowe mikrofony, jeśli chodzi o AKG to w niewygórowanej cenie warty świeczki jest C2000 no i "wół roboczy" C1000, którym nagrasz wszystko, lub prawie wszystko bardzo porządnie.
...Znam tylko model C3000 (bez B) i to niestety był bubel - bardzo przejaskrawiony, ostry nieprzyjemny dźwięk. Podobno C3000B jest poprawiony, ale to generalnie przestarzała niskobudżetowa konstrukcja. Od tamtego czasu technologia i rynek poszły bardzo do przodu, co spowodowało wielką konkurencję w tym segmencie. Biorąc pod uwagę cenę C3000B upierałbym się, że można lepiej wydać te pieniądze, nawet na Chińczyka....
A więc jaki mikrofon polecasz? Oczywiście w granicach finansowech mieszczących się w 1500zł- jak AKG C3000B
A może inne werseje AKG - C2000 ?
Nie potrafię przekonać się do produktów CHińskich-może mi pomożesz?:)
A więc jaki mikrofon polecasz? Oczywiście w granicach finansowech mieszczących się w 1500zł- jak AKG C3000B
A może inne werseje AKG - C2000 ?
Muzyk, gitarzysta i skrzypek. Zajmuję się również komponowaniem, aranżowaniem utworów i ich produkcją w moim studio. Zapraszam do współpracy!
...
swoją uwagę skieruj na np. Rode nt-1000
Wszystko mozna do czegos zastosowac; chocby do wbijania gwozdzi. W przypadku C3000B az tak zle nie jest bo zupelnie przyzwoicie sprawdza sie przy nagrywaniu instrumentow detych. Poza tym, nie polecam.
PS. Tylko w ilu studiach domowych nagrywa sie "deciaki"?
PS. Tylko w ilu studiach domowych nagrywa sie "deciaki"?
...Wszystko mozna do czegos zastosowac; chocby do wbijania gwozdzi. W przypadku C3000B az tak zle nie jest bo zupelnie przyzwoicie sprawdza sie przy nagrywaniu instrumentow detych. Poza tym, nie polecam.
PS. Tylko w ilu studiach domowych nagrywa sie "deciaki"?...
Szukam mikrofonu pojemnościowego który można użyć w domowym studiu do wielu zadań!Do nagrywania vocalu, gitary z pieca, instr. akustycznych itp. Jest taki który temu wszystkiemu sprosta?
PS. Tylko w ilu studiach domowych nagrywa sie "deciaki"?...
Szukam mikrofonu pojemnościowego który można użyć w domowym studiu do wielu zadań!Do nagrywania vocalu, gitary z pieca, instr. akustycznych itp. Jest taki który temu wszystkiemu sprosta?
...
To kup tego 3000 - tylko z mozliwoscia oddania
Od razu sie do chinskich przekonasz, a jak dadza wybrac, to bedziesz w siodmym niebie. Choc tak naprawde z tanich "pojemnikow" to "srednio" brzmialy wlasnie akg 2000 i jakas audiotechnika, a wszystkie chinczyki jakie slyszalem byly bardzo dobre (no, bardzo w stosunku do swojej ceny i przede wszystkim oczekiwan).
...
To kup tego 3000 - tylko z mozliwoscia oddania

Od razu sie do chinskich przekonasz, a jak dadza wybrac, to bedziesz w siodmym niebie. Choc tak naprawde z tanich "pojemnikow" to "srednio" brzmialy wlasnie akg 2000 i jakas audiotechnika, a wszystkie chinczyki jakie slyszalem byly bardzo dobre (no, bardzo w stosunku do swojej ceny i przede wszystkim oczekiwan).