Witam
Spotkała mnie dość ciekawa sytuacja. Otóż wynająłem nowe mieszkanie. Wszytko fajnie. Mam taką sytuację w życiu, że mieszkam w różnych miejscach w tym kraju. W sumie to nie ważne, ale z racji tej sytuacji ze sobą mam zawsze laptopa, emu trackera pre, klawiaturę midi, w razie potrzeby gramofon, słuchawki, itp.
Jednak w nowym mieszkaniu, jako element wyposażenia, zastałem zestaw kina domowego marki Quadral.
Z racji tego, że nie mam obecnie odsłuchu, poza słuchawkami, postanowiłem dać tym kolumnom "jeść". Udało mi się zdobyć wzmacniacz stereo firmy cambrige sound scalony z subwooferem. Podłączyłem tylne kolumny. Miały idealny rozmiar na biurko. Pasmo przenoszenia 48Hz - 23kHz. Odpaliłem. Jak na dwudrożne zestawy z kina domowego dały radę jak mało które. Ciekawi mnie czy ktoś z was miał kiedyś okazję obcować z tego typu zestawami. Chodzi mi o wspomnianą firmę. Dodam tylko, że seria to QLX 105.
pozdrawiam.
Quadral QLX 105 - kolumny głośnikowe
Re: Quadral QLX 105 - kolumny głośnikowe
bardzo dobry sprzęt o ile jest z odpowiedniej półki
...bardzo dobry sprzęt o ile jest z odpowiedniej półki...
No właśnie odniosłem wrażenie, że to jest "coś więcej". Na dzień dzisiejszy jestem w fazie obsłuchiwania się z tymi głośnikami i muszę przyznać, że zaskakują co najmniej pozytywnie:) Mam nadzieje, że jutro nie okaże się, że co najmniej to za mało:)
No właśnie odniosłem wrażenie, że to jest "coś więcej". Na dzień dzisiejszy jestem w fazie obsłuchiwania się z tymi głośnikami i muszę przyznać, że zaskakują co najmniej pozytywnie:) Mam nadzieje, że jutro nie okaże się, że co najmniej to za mało:)
......bardzo dobry sprzęt o ile jest z odpowiedniej półki...
No właśnie odniosłem wrażenie, że to jest "coś więcej". Na dzień dzisiejszy jestem w fazie obsłuchiwania się z tymi głośnikami i muszę przyznać, że zaskakują co najmniej pozytywnie:) Mam nadzieje, że jutro nie okaże się, że co najmniej to za mało:)...
Choć w sumie nie wiem, czy to jest odpowiednia pólka.
No właśnie odniosłem wrażenie, że to jest "coś więcej". Na dzień dzisiejszy jestem w fazie obsłuchiwania się z tymi głośnikami i muszę przyznać, że zaskakują co najmniej pozytywnie:) Mam nadzieje, że jutro nie okaże się, że co najmniej to za mało:)...
Choć w sumie nie wiem, czy to jest odpowiednia pólka.