Zmiana sygnału line na rca

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Qman
Zmiana sygnału line na rca

Post autor: Qman » czwartek 29 sty 2009, 11:07

Witam!
Jako osoba nie mająca wystarczającej wiedzy z zakresu elektroniki chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Posiadam gramofon Vestax QFO LE, który nie ma typowego wyjścia gramofonowego, tylko wyjście o poziomie liniowym. Chciałbym ten sprzęt wykorzystać przy pracy ze środowiskiem Traktor Scratch Pro, z tym, że słyszałem, że sygnał podawany z gramofonu na interfejs musi mieć postać typowego sygnału gramofonowego (a w tym przypadku jest to poziom liniowy). Proszę o informację czy konweter sygnału, który znalazłem na Allegro pod tytułem "KONWERTER sygnału ADAPTER RCA" rozwiązał by mój problem? A może jest łatwiejszy sposób na rozwiązanie tego problemu? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

thedroid

Re: Zmiana sygnału line na rca

Post autor: thedroid » czwartek 29 sty 2009, 12:35

...Witam!
Jako osoba nie mająca wystarczającej wiedzy z zakresu elektroniki chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Posiadam gramofon Vestax QFO LE, który nie ma typowego wyjścia gramofonowego, tylko wyjście o poziomie liniowym. Chciałbym ten sprzęt wykorzystać przy pracy ze środowiskiem Traktor Scratch Pro, z tym, że słyszałem, że sygnał podawany z gramofonu na interfejs musi mieć postać typowego sygnału gramofonowego (a w tym przypadku jest to poziom liniowy). Proszę o informację czy konweter sygnału, który znalazłem na Allegro pod tytułem "KONWERTER sygnału ADAPTER RCA" rozwiązał by mój problem? A może jest łatwiejszy sposób na rozwiązanie tego problemu? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!...
nie kombinuj tylko zajrzyj do instrukcji obslugi. masz tam 2 wejscia liniowe CH.C i CH.D i po prostu pod nie sie podepnij.

Zablokowany