WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.
Chodzi mi o to jak krok po kroku wprowadzić tekst i zsynchronizować go z melodią.Dzisiaj straciłem na to cały dzień i nic.
...WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.
Chodzi mi o to jak krok po kroku wprowadzić tekst i zsynchronizować go z melodią.Dzisiaj straciłem na to cały dzień i nic. ...
Chodzi ci o przypisywanie komunikatom midi teksu sylab?? Jak na karaoke??
Wejdz w okno edycji nutowej (staff view) tam znajdziesz ikonke "lyrics" i nie pamietam dokladnie ale pod kazda pojawi sie pole do wpisania tekstu...
......WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.
Chodzi mi o to jak krok po kroku wprowadzić tekst i zsynchronizować go z melodią.Dzisiaj straciłem na to cały dzień i nic. ...
Chodzi ci o przypisywanie komunikatom midi teksu sylab?? Jak na karaoke??
Wejdz w okno edycji nutowej (staff view) tam znajdziesz ikonke "lyrics" i nie pamietam dokladnie ale pod kazda pojawi sie pole do wpisania tekstu......
Testowałem to ..
Chciałbym zrobić tak, po wykasowaniu starego tekstu , wprowadziłem nowy tekst ale jest on niezsynchronizowany z muzyką.Czy jest jakaś opcja aby to zrobić.
.........WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.
W oknie Lyrics, kiedy postawisz myślnik między sylabami, następna sylaba zostaje przypisana do następnej nuty. Więcej szczegółów znajdziesz na pewno w helpie Cakewalka.
............WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.
W oknie Lyrics, kiedy postawisz myślnik między sylabami, następna sylaba zostaje przypisana do następnej nuty. Więcej szczegółów znajdziesz na pewno w helpie Cakewalka....
A może zna ktoś lepszy program do edycji tekstów w midi