Ja rozumiem ze powinno się dostrzegać te pozytywne strony w naszych krajowych produktach, ale skoro jednak nie są w pełni zadowalające, to czemu okłamywać samego siebie i na siłe inwestować w coś, co jednak nie do końca jest dobre.
Na koniec pasowałoby, byś dodał do swojej wypowiedzi, ze pomykasz wspomnianym Polonezem, bo jest z pod znaku PL.
Dla Twojej informacji - tak sie sklada ze mam Duende i mam wszystkie istniejace wtyczki PSP.
Przyklad na obecne dni: w tej chwili robie dosc powazna prace (mastering i restoracja tasm z poczatku lat 50, wartosciowych ze wzgledu na material nagrany na nich). Uzywam do tej pracy sprzetu Mytek, TC, Algorithmixa Renovatora i NoiseFree i kilku narzedzi z PSP, nie myslac o wlaczeniu nawet UAD czy Duende.
Niech zgadne, jak bedzie wygladalo porownanie do samochodow: Mercedes (Mytek) Aston Martin (TC), przyszlosciowy, eksperymentalny model model Bugatti lub Lamborghini (Algorithmix) i do tego w wiekszosci poruszam sie kilkoma polonezami - czy tak?
No dobra. Kazdy ma swoje preferencje. Nie podoba Ci sie PSP - nie uzywaj. Ja np. nie znosze wychwalany przez wielu iZotope za brzmienie i debilny GUI, czy cala mase podobnych narzedzi. Uzywam tego, co mi brzmi, PSP cenie sobie za interfejs graficzny (MasterComp Xenon, czy Neon jest rozwiazany dla mnie znakomicie), a ze paru Wielkich muzycznego biznesu w swiecie korzysta z PSP i tez dobrze im idzie, tylko mnie cieszy - ze wybralem dobre rzeczy :)
Jesli Ci nie odpowiada - zrozumiale - tyle, ze po co o tym krzyczec i nawracac ludzi, ktorzy maja swoje preferencje...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!