Pozwolę sobie dorzucić małe pytanko:
czy ktoś może coś powiedzieć o mikrofonach JTS? Wcześniej o nich nie słyszałem, ale tak się przez przypadek (dosyć smutny przypadek) złożyło, że niestety zamiast Shure'a SM58 będę musiał użyć lada chwila do nagrań mikrofonu marki JTS... (niestety nie jestem w stanie podać w tej chwili konkretnie modelu) :/ Totalna kiszka, czy może da się przeżyć?
(dodam, że chodzi o nagrania na demo, więc nie jest tutaj wymagana absolutnie najwyższa jakość ;) )
Mikrofon bezprzewodowy w studiu?
Sebastian Kochman
INFINITY - zespół metalowy z Poznania
http://www.infinity.metal.pl/
INFINITY - zespół metalowy z Poznania
http://www.infinity.metal.pl/
Re: Mikrofon bezprzewodowy w studiu?
...Witam serdecznie planuje sobie załozyć takie mini studio nagraniowe na własne potrzeby, nagrywanie vocalu do gotowych podkładów w fl studio. Zamierzam kupić mikrofon do 1200zł mikrofon miałby służyć właśnie do tych nagrań jak i do występów estradowych.Wiem że niema rzeczy uniwersalnych i "albo rybki albo akwarium" ale z powódu małych finansów jestem zmuszony kupić jeden. Mówie oczywiscie o Systemie bezprzewodowym ponieważ jakoś niemam przekonania do przewodowych systemów. Aktualnie interesowałem się Shure PG58 co myślicie lub co proponujecie ? pozdrawiam ...
Tak jak moi poprzednicy odradzałbym bezprzewodowe rozwiązanie. Proponowałbym dobry mikrofon pojemnościowy (oczywiście z preampem) i dobry kabel (w wtykami XLR oczywiście). Ja szczerze niejestem przekonanu do marki Shure w studio, na scene jak najbardziej ale do studia mogę polcić AKG, Oktava, Rode albo SP. Pozdrawiam
Tak jak moi poprzednicy odradzałbym bezprzewodowe rozwiązanie. Proponowałbym dobry mikrofon pojemnościowy (oczywiście z preampem) i dobry kabel (w wtykami XLR oczywiście). Ja szczerze niejestem przekonanu do marki Shure w studio, na scene jak najbardziej ale do studia mogę polcić AKG, Oktava, Rode albo SP. Pozdrawiam
LEPIEJ ROBIĆ NIŻ GADAĆ
1200 pln a oni ci polecaja dynamika.....panowie zejdzcie na ziemie - za ta kase mozna kupic duzo lepszy pojemnosciowy plus preamp chocby art mp
oczywiscie i tak pamietaj o adaptacji akustycznej jak chcesz nagrywac w domu bo w kiepskich awrunkach zaden mikrofon sie nie sprawdzi
oczywiscie i tak pamietaj o adaptacji akustycznej jak chcesz nagrywac w domu bo w kiepskich awrunkach zaden mikrofon sie nie sprawdzi
ps.pytanie do was wszystkich - jaka bedzie roznica miedzy xlr a jack TRS? -nie chodzi mi o wyglad tylko dzwiek i uzytkowanie ze sprzetem
...ps.pytanie do was wszystkich - jaka bedzie roznica miedzy xlr a jack TRS? -nie chodzi mi o wyglad tylko dzwiek i uzytkowanie ze sprzetem...
Oj Zbynia czepiasz się, może nie posiadają w swoich sprzętach gniazd typu combo, a zresztą powiedz mi ile razy widziałeś kabel mikrofonowy XLR na TRS, jeśli już to na TS ,przeważnie do mikrofonów robi się XLR XLR stąd ten skrót myślowy, przecież wiesz że elektrycznie to to samo. ...
JoU
Oj Zbynia czepiasz się, może nie posiadają w swoich sprzętach gniazd typu combo, a zresztą powiedz mi ile razy widziałeś kabel mikrofonowy XLR na TRS, jeśli już to na TS ,przeważnie do mikrofonów robi się XLR XLR stąd ten skrót myślowy, przecież wiesz że elektrycznie to to samo. ...
JoU