Do kogo demo!

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kamila7774
Do kogo demo!

Post autor: kamila7774 » niedziela 04 sty 2009, 21:05

Siemano,
Słuchajcie za 20 dni mam nagrywanie pierwszego w zyciu dema.Gdzie wysyłać płytki czy znacie jakis dobrych producentow ktorzy nie boja sie wyzwań i szalonych pomyslow? podajcie nazwiska adresy wytworni itp. DZIEKUJE ZA POMOC:*
[addsig]

Awatar użytkownika
Akton

Re: Do kogo demo!

Post autor: Akton » niedziela 04 sty 2009, 21:17

...Siemano,
Słuchajcie za 20 dni mam nagrywanie pierwszego w zyciu dema.Gdzie wysyłać płytki czy znacie jakis dobrych producentow ktorzy nie boja sie wyzwań i szalonych pomyslow? podajcie nazwiska adresy wytworni itp. DZIEKUJE ZA POMOC:*
...
Do papci Rydzyka
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » niedziela 04 sty 2009, 22:17

...Siemano,
...
przede wszystkim koleżanko określ chociaż minimum:

- jaki rodzaj muzy preferujesz (chociaż jakieś granice dajmy na to od popu po trance albo od gotyku po heavy metal - co kolwiek co rozjaśn sprawęi )
- czy śpiewasz se tylko po polsku czy także po angielsku.

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » poniedziałek 05 sty 2009, 00:33

Podłączę się pod wątek, niedługo nagrywamy demo, muzyka do sprzedania jeśli o to chodzi;) -> pop/fusion, troche progressive rocka (ja wiem że się nadużywa, powiedzmy... inteligentne podejście do muzyki o;-) - ludzie żyjący takimi rzeczami jak toto, dave weckl band, dream theater, yes, flower kings etc). Demko wyjdzie na wiosnę, teraz dopieszczamy materiał, bez złudzeń robimy kawałki a'la radio edit żeby grubas w krawacie powiedział "oui", jednak bez porzucania ambicji.... No nieważne:P
I pytanie - walić z materiałem po festiwalach i gdzie-się-da czy celować konkretnie w jakieś wytwórnie (np. niemiecki InsideOut)? Jeśli chodzi o angielski to nawet nie ma o czym gadać, nie czarujemy się że będzie można cokolwiek zrobić według własnej woli w Polsce - jedynie te festiwale/przeglądy dadzą jakąś famę, jak nas by puścili 15 sekund w teleexpresie to byłby hit - jak na Polskę;).
Oczywiście włączone są inne kanały dystrybucji, jak serwisy internetowe, stronki, koncerty po lokalach etc... Jednak tu chodzi o rozpoznawalność, poznanie ludzi, o pieniądzach nikt nie myśli poważnie - na razie;-).

kamila7774

Post autor: kamila7774 » poniedziałek 05 sty 2009, 02:42

Więc tak gram muzykę Pop-Rock coś w Stylu Michael Jackson,Aerosmith,Ciara,Alicja Keys,Leona lewis itp.

Caroozo.Ja nagrywam covery.Niestety nie posiadam zespołu,z ktorym mogła bym grać.Wiem,że demo trzeba wysyłać po różnych wytwórniach itp.Lub na konkursy i festiwale.I tak bede robic. Gratuluje również nagrania Dema życzę wszystkiego dobrego i zeby udało wam się wybić.Ja przy swojej osobie również mam taką nadzieję.Mam zaje***** pomysły na swoja osobowość sceniczną,muzykę,wizerunek.Mam nadzieję,że uda mi się znależć fajnego menagera,który pomoże mi spełnić moje plany,marzenia itp.Który zrozumnie i pomoże spełnić moje szalone pomysły i oczywiscie sponsorow.Jak tylko nagram demo bede wysylala je wszedzie gdzie sie da.Myslałam,że ktoś z czytajacych to forum zna kogos kto szuka mlodej utalentowanej dziewczyny z ciekawa barwa glosu oraz wieloma pomyslami na glowie:) Ok mam nadzieje ze moj temat sie rozwinie.

Awatar użytkownika
synEnglerta

Post autor: synEnglerta » poniedziałek 05 sty 2009, 04:57

...Więc tak gram muzykę Pop-Rock coś w Stylu Michael Jackson,Aerosmith,Ciara,Alicja Keys,Leona lewis itp.

Caroozo.Ja nagrywam covery.Niestety nie posiadam zespołu,z ktorym mogła bym grać.Wiem,że demo trzeba wysyłać po różnych wytwórniach itp.Lub na konkursy i festiwale.I tak bede robic. Gratuluje również nagrania Dema życzę wszystkiego dobrego i zeby udało wam się wybić.Ja przy swojej osobie również mam taką nadzieję.Mam zaje***** pomysły na swoja osobowość sceniczną,muzykę,wizerunek.Mam nadzieję,że uda mi się znależć fajnego menagera,który pomoże mi spełnić moje plany,marzenia itp.Który zrozumnie i pomoże spełnić moje szalone pomysły i oczywiscie sponsorow.Jak tylko nagram demo bede wysylala je wszedzie gdzie sie da.Myslałam,że ktoś z czytajacych to forum zna kogos kto szuka mlodej utalentowanej dziewczyny z ciekawa barwa glosu oraz wieloma pomyslami na glowie:) Ok mam nadzieje ze moj temat sie rozwinie. ...

No to się rozwinął, tylko nie wiem czy w tym kierunku w którym oczekiwałaś... dotychczas tylko tu czytałem... dla mnie to co piszesz brzmi jak jakaś prowokacja... grasz wszystko czyli nic, gdzie ta osobowość? i pomysły? masz gust słuchacza radia zet, przeciętnie i nie na czasie, lista artystów których coverujesz jest tak mało wyszukana że mówi o Tobie wszystko, szukasz łatwizny, myślisz że fajnie być piosenkarką bo nic nie trzeba robić..... zacznij od wesel... ogłoszenia na płotach, w serwisach weselnych, na świetlicach itd ...jak się tym nie zmęczysz zastanów się ponownie czy to naprawdę to co chcesz robić.
Barwa głosu tu nie ma nic do rzeczy, w biznesie pop ( radiozet, eremef, eska, vivatv i viva gazeta itd) liczy sie tylko wygląd, znajomości i pochodzenie, resztę robią za Ciebie zawodowcy... wiec lepiej szybko zainwestuj w kosmetyk i salon piękności, poszwendaj się po lanserskich klubach Warszawy i poznaj jakiegoś sytuowanego misia ze stolicy albo w ogóle nie trać czasu na to - zajmij się dalszym rozwojem gustu i edukacją muzyczną, tak sumiennie , dwoma uszami. To brzmi może i brutalnie, ale prześledź kariery naszych obecnych gwiazd, bez wyjątku i wyciągnij własne wnioski, tylko skup sie na faktach a nie na wywiadowej kokieterii. Jeżeli któraś z nich nie zaczęła przez łóżko to zazwyczaj jest to przejęcie tronu po rodzicach, wyjątków raczej nie ma, bo kto z laureatów konkursów i festiwali przyzna się do tego "bardzo prywatnego" kastingu, lub całej niekończącej się serii takich kastingów, zaczynających się w lokalnym domu kultury na ludziach z wytwórni i mediów skończywszy. Jeśli jednak wybierasz tą drogę to zapomnij o demo, Zmień imię na Kasia, wysyłaj gdzie się da swoje zdjęcia i szwędaj się po lansowniach, bo po pierwsze to nie ma nic ze śpiewaniem wspólnego a po grugie FONOGRAFIA W POLSCE UPADŁA!!! teraz z tej całej rozklekotuącej się machiny wytwórnie płytowe próbują wyskrobać resztki nim zajmie je komornik... nie inwestują w nowe talenty i nie interesuje ich już żadna ciekawa czy też "przyszłościowa" muzyka , chcą jedynie lansować ładne twarze na okładkach i sprzedawać tandetne sezonowe przeboje masowemu odbiorcy nim to wszystko po prostu pierdyknie do reszty...

Prawdziwa muzyka przeniosła się dzis do internetu i przodują serwisy pokroju myspace youtube i last.fm , tam ludzie sami tworzą nowy rynek muzyczny od podstaw, napisz cos, nagraj coś, stwórz swój profil, zmierz się z innymi, zobacz co naprawdę jesteś warta. tylko że tam trzeba mieć naprawdę coś oryginalnego do powiedzenia, ponieważ dzisiejsi fani muzyki nie wciągają byleczego z radia i tv , więc miej to na uwadze

życzę Ci żebyś nie została kolejną Kasią X, wyeksploatowaną przez krajową dogorywającą fonografie, porzuconą w stanie skrajnego wyczerpania na osiedlowym śmietniku na 20stopniowym mrozie. Bardziej życzę Ci żebyś przemyślała parę spraw nim popełnisz duży błąd.
Życzę wszystkim wam żebyście planowali o wiele dalej niż czubek własnego nosa i wyciągnięcie ręki, bo dróg na skróty nie ma w żadnej dziedzinie. Na prawdę piszę to bo chciałbym kiedyś kupić nową i dobrą płytę rodzimego Artysty i żebym wybrał tą płytę zamiast jakiejś przeciętnej płyty zagranicznej, jakich wiele mi się zdarzyło kupić. Ehhhh

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » poniedziałek 05 sty 2009, 07:47

TEN POST POWINIEN BYĆ TUTAJ NA STAŁE

Zablokowany